zondag 15 februari 2015

'Brieven uit de gevangenis' van Corrie ten Boom

Love-note from the Sun

'Zeg tegen iedereen die voor me bidt dat ze vooral ook danken moeten, want er gebeuren hier dagelijks wonderen. Een zee van rampen overspoelde mij, maar ik heb niet één moment getwijfeld. De Heer is zó dichtbij, als nooit tevoren in mijn leven. Zelfs tijdens die eerste vreselijke dagen voelde ik Zijn nabijheid en wist ik dat dit geen straf was, want die heeft Hij op Golgotha volledig voor mij gedragen. Maar dit vreselijke overkwam mij voor mijn loutering, vanuit Zijn liefdevolle hand.'

Dit schreef Betsie, de zus van Corrie ten Boom. In het boekje 'Brieven uit de gevangenis' zijn de brieven, geschreven in de gevangenis en in de concetratiekampeen, die bewaard zijn gebleven opgenomen.

There is no pit so deep, that God's love is not deeper still. - Corrie Ten Boom

 'Onze' oude zendelinge uit onze gemeente,was gisteren hier en had het boekje in haar hand en begon spontaan te getuigen van de liefde van haar hemelse Vader diezelfde dag aan haar gegeven. 
Het zijn van die dingen waarin Gods zorg, liefde en aandacht zichtbaar worden in soms hele kleine,  alledaagse situaties. Ik ben ervan overtuigd dat ik ze vaak niet opmerk. Maar ik probeer mijn ogen en oren wijd open te houden en ga het steeds meer zien. Langzaam kom ik tot de ontdekking dat het niet maar een paar losse liefdesuitingen zijn, maar dat het een stroom van liefde is, overal en altijd aanwezig. En ja, ook, (of moet ik zeggen 'juist') in gevangenissen, concentratiekampen en vluchtelingenkampen. Niet alleen in de tweede wereldoorlog, maar ook nu, vandaag in Syrië, Irak, Oekraïne, Israël. Ik kan dat niet uit ervaring zeggen, maar hoor de verhalen van broers en zussen.
God wordt nooit moe, 
Zijn arm is nooit te kort om redden, 
te troosten, 
Zijn liefde te geven.

Let God have you and let God love you. And dont be surprised if your heart begins to hear music you've never heard and your feet learn to dance as never before.Zomaar een krabbel


Ik kreeg een prachtige bos tulpen van een vriendin. Ze wist dat ik die middag visite kreeg en vond het leuk als ik een mooi boeketje op tafel had staan.


De visite nam een heerlijke zelfgebakken cake mee, die de kids mooi hebben versierd.

In mijn volgende blog zal ik schrijven over Chinezen:)!


Nooit eerder deed ik mee aan een 'blog-hop'. Ik ga proberen gewoon te bloggen zoals ik altijd doe en wat ik al van plan was en dan zie ik wel of het in het thema past. Deze maand is het thema 'liefde' en daar plaats ik deze blog bij. Wil je nog meer blogpost van andere bloggers lezen over liefde of wil je weten wat een 'blog-hop' precies inhoudt, lees het hier! En als je mee wilt doen, voel je vrij!


5 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven. Ik heb het genoegen te mogen schrijven met gevangenen. En je staat versteld hoe groot God daar is, en wordt gemaakt. Het is mooi te zien dat God liefde, de stoere mannen, maakt tot liefde volle mannen, die weten dat Gods genade groot is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Wij hebben 't op de kring precies gehad over onderwerpen die heel erg 't stukje raken uit 't boek wat je citeert! Prachtig!
  Leuk dat je ook mee doet aan de blog hop!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooit een film over Corrie ten Boom gezien. Heeft erg veel indruk op mij gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie bos tulpen! Leuk als iemand iets voor je meebrengt. Toch wel een bemoediging om dat eerste stuk van je blog te lezen. Ondanks de hel in het KZ was er toch een stukje hemel.

  BeantwoordenVerwijderen