woensdag 11 februari 2015

Verbeeldingskracht

Wat verlang ik naar de zon! Het warme licht maakt me blij. En als de zon zich even laat zien, dan laat ik mezelf ook zien, ga ik na het boodschappen doen, even op het stoepje zitten!


De zon is fijn, maar de maan is ook prachtig! Hij scheen zo mooi in onze slaapkamer toen ik nog even de was vouwde. Het doet me nu denken aan een citaat uit het dagboek van Oswald Chambers, ik schreef het van de week nog in een schrift op:

'Als wij kinderen van God zijn, bezitten wij in de natuur een geweldige schat. In elke wind die waait, in elke nacht en dag van het jaar, in elk teken van de lucht, in elk bloeien en verwelken op de aarde komt God werkelijk tot ons, als wij maar ons weggekwijnde voorstellingsvermogen willen gebruiken om het in te zien.'


Dit is het schrift waar in ik het schreef. 
Dat heb ik weer opgeduikeld en in ere hersteld. 
Ik gebruik het om mooie citaten in te schrijven, waar ik rustig van wordt.


Bijvoorbeeld deze:


Ik weet niet hoe het bij jou gaat, 
maar mijn verbeeldingskracht gebruik ik veel te vaak 
met me voor te stellen wat er allemaal wel niet mis kan gaan. 
En ik zou me zo voor kunnen stellen dat dat niet de oorspronkelijke bedoeling is geweest.

Fijne woensdagmiddag!

5 opmerkingen:

 1. Ontzettend leuke post! Nou ja zeg: ik ben deze week ook weer met citaten begonnen. In een schriffie. Grappig.

  Jouw eerste foto is erg leuk. Ik kom wel even naast je zitten op het stoepje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo genieten van de zon hè? Ik kan ook zo naar de zon verlangen! Ben een echt voorjaarsmens! De ontluikende natuur.... dat zet je weer stil bij Gods almacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar. Ik ben continu aan het peinzen welk voor soorten leidt ik en de mensen die ik lief heb kunnen mee maken. Tot aan de zweet in me handen en voorhoofd toe. Soms is het zo erg dat ik voel alsof ik gek aan het worden ben. Maar dan probeer ik maar in plaats van zorgen te maken over de verlies die ik geloof ik waarschijnlijk mee zal maken , probeer ik dat energie om te keren (zorgen maken is lief hebben) en te genieten van die dingen op een nauwkeurige en verdiepte wijze.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik gebruik mijn verbeeldingskracht ook vaak de verkeerde kant op. Mooi citaat van Chambers. Heb je het zelf vertaald of stond hij er al in het Nederlands? ( Nederlandstalig dagboek?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad een in het Nederlands vertaald dagboek;-)

   Verwijderen