zaterdag 4 juni 2016

Is genieten wel verantwoord?

Gisteren had ik een leuk uitje! Ik ging naar een Chinese Cooking Masterclass.
Het was in een middelbare school. Er waren leerlingen, Chinezen en wat Nederlanders.
Deze kok, ik weet zijn naam niet meer, maar hij is erg bekend, je kunt heel veel van hem vinden op Youtube. Tja, dan is een naam wel handig natuurlijk..:(


Dit waren de Fried Chicken en die waren het allerlekkerst!
Eerst werd alles voorgedaan.
Toen mochten we zelf aan de slag in groepjes van 5.


Dat was nog niet zo heel eenvoudig!
Ik mocht de Chinese pancakes maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ze moesten eens weten hoeveel pancakes ik in mijn leven al gemaakt heb!! Maar dit waren Chinese pancakes en dat ging me even fijn mis allemaal!
Maar gelukkig kwam de Chinese Kokkin bij ons langs en heeft het allemaal weer smakelijk in orde gemaakt. Heel geduldig was ze!


Je ziet haar hier links op de foto (onder!). Zij is degene die die bekende kok les heeft gegeven en was daar best gepast trots op!! Ze is absoluur ook een ervaren Chinese Cooker!
Toen ik aan kwam lopen om mijn certificaat in ontvangst te nemen, lachte ze en zei:
'Now you are professional in baking pancakes!'
En zo is het!


En vandaag? Dat begon eigenlijk niet zo goed. Ik had twee afspraken en wat deed ik? Ik ben niet gegaan en heb tot kwart voor 11 uitgeslapen! Ik kan je niet vertellen hoe heerlijk dat was!
Maar ja, die afspraken, dat was natuurlijk wel jammer. Om 8 uur zou ik gaan hardlopen, maar gisteren heb ik wat 'oefeningen' gedaan mbv deze siteWees gewaarschuwd! Vanochtend stapte ik net als altijd mijn bed uit iets voor half 8 en ik wist dat het vandaag geen hardlopen zou worden! De hele dag heb ik last van spierpijn gehad. Net had ik een poosje gezeten, maar ging de lampjes aan doen, aiaiai!
De tweede afspraak, was een meeting die om 10 uur begon. Maar ik was weer in bed gaan liggen en werd pas om kwart voor 10 weer wakker! Toen heb ik mijn ogen maar weer dicht gedaan tot kwart voor 11...


En hebben S en ik een heerlijke dag met z'n tweetjes gehad! Wat was dat genieten. Samen naar de markt, naar het winkelcentrum, allebei onze teennagel(tje)s gelakt, badje in de tuin, achterbuurkindjes erbij, toen hoorden we het al rommelen op de achtergrond, zijn we gauw naar de Dirk gegaan, parapluutje mee, gelukkig!
Toen aten we een visje van de markt en een maiskolfje van de Dirk en wat friet erbij. 


Alle anderen waren naar de eo-jongerendag. Alleen H was ergens anders.
En ik heb zo verschrikkelijk zitten genieten van alles, 
dat ik me soms afvroeg of dat wel verantwoord is!

2 opmerkingen: