maandag 11 april 2016

God is nog niet klaar met mij

Heal my heart and make it clean. Open up my eyes to the things unseen. Show me how to love like you have loved me. Break my heart for what breaks yours. Everything I am for your kingdom's cause. As I walk from Earth into Eternity.:

We liepen naar huis, waren net getuigen geweest van een prachtige doopdienst, waarin 14 prachtige mensen kopje onder gingen. 14 bijzondere getuigenissen. Er mochten helaas geen foto's gemaakt worden, voor de veiligheid. Maar goed, we liepen dus naar huis. We waren er bijna, toen ik onze Chinese buurvrouw met haar kinderen en nog twee vrouwen met hun kinderen aan zag komen lopen. Ik vroeg wat ze gingen doen en ze zei: 'Dansen!' Ze zette de recorder op een bankje, lieten hun dochters op hun plek staan, terwijl hun zoontjes bloemen gingen plukken. De muziek klonk hard op het plein, en ze dansten een prachtige, mooie Chinese dans! M'n buurvrouw vertaalde kort waar het lied over ging: 'Er is maar één God, Hij is God, we prijzen Hem!'

Later liepen we weer buiten, we zagen wat mensen stil staan in onze straat, ik kon niet zo goed zien wat er nou aan de hand was. We liepen door en zagen een man tegen de muur staan, stomdronken. Terwijl wij langsliepen, draaide hij zijn hoofd om en zei hallo, plaste vervolgens in zijn broek. Verderop stond nog een man met een fiets aan zijn hand, ook niet helemaal helder.
Wat kon ik doen? Ik wist het echt niet en ben gewoon maar naar huis gelopen. Had ik iets kunnen doen? Ik weet het nog steeds niet! Als m'n man er was, had ik hij er wel naar toe gegaan. Later zag ik door het keukenraam dat een andere man hem vasthield en vooruit hielp, dat viel niet mee. Ik was blij dat hij dat deed!

Het gebeurt allemaal op een dag. In het geheim worden mensen gedoopt, in het openbaar wordt er voor God gedanst en gezongen en vernederd een dronken man zichzelf. En het was niet zo moeilijk om blij te zijn en liefde te voelen voor die mensen die voor God leven. Het was wel moeilijk om liefde te voelen voor deze man. God is nog niet klaar met mij...

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me

Break my heart from what breaks yours
Everything I am for your kingdoms cause
As I go from earth to
Eternity

1 opmerking: