zondag 9 juni 2013

God is sterk genoeg!

Wat een enorme angst kon me in zijn greep krijgen, als ik als kind verhalen hoorde over vervolgde christenen. En wat kan angst verlammen! Vragen die me, met de nodige angst voor de antwoorden, achtervolgden (ook een soort van vervolging) waren: 'wat zou ik doen als ik in die situatie was?' 'Zou ik staande blijven?' 'Zou ik de moed hebben om Jezus niet te verloochenen?' 
In dit (welkom)blog heb ik deze vragen ook al genoemd, met daarbij de opmerking dat dit verkeerde vragen zijn waarmee we onszelf martelen! 
De vraag is: 'Wat kan Jezus in en door mij heen doen?'


Deze vraag geldt voor alle tijden, niet alleen voor tijden van vervolging. Als kind hoorde ik de verhalen en ook later kon ik er nog bang van worden, maar één ding heb ik toen totaal over het hoofd gezien. Dat is die innige relatie met, die liefdevolle zorg en aandacht van Jezus in dié situaties en in mijn situatie nu. 

Vandaag lees ik van een vrouw uit Mozambique, gevangen gezeten onder zeer moeilijke omstandigheden*. Zij zegt:
'Als wij vervolging en de gevolgen daarvan schuwen, zeggen we eigenlijk dat we niet geloven dat God sterk genoeg is ons door de beproeving heen te helpen.'
En even later:
Ik was zwak, maar Hij was sterk. 'Met Zijn vlerken beschermt Hij u, en onder Zijn vleugelen vindt gij een toevlucht' (Psalm 91: 4). We hoeven nooit bang te zijn, wat de omstandigheden ook zijn, want Hij is bij ons. De Psalmist sprak uit eigen ervaring. Dat doe ik ook. En dat mag u ook doen.

Omdat we tijdens een cursus in onze gemeente aangemoedigd worden om Bijbelteksten uit ons hoofd te leren, heb ik er één op de afzuigkap geplakt:
U hebt nog geen enkele beproeving doorstaan die de menselijke maat overschrijdt. God is getrouw; Hij zal niet toelaten dat u boven uw krachten beproefd wordt. Met de beproeving bepaald Hij ook de uitkomst, zodat u haar kunt doorstaan.1 Johannes 1: 9
Vandaag ben ik opnieuw bemoedigd door een christin die in gevaar verkeert door haar geloof in en liefde voor Jezus. 
Opnieuw word ik er aan herinnerd dat Gods Woord wáár en betrouwbaar is en het déze dingen zijn, die ik moet bedenken!


Ja, God is mijn Helper!
God is mijn Schild, 
mijn Toevlucht, 
mijn Vesting, 
mijn Schuilplaats,
mijn Redder!
Alle dagen van mijn leven!

Nog een laatste bemoedigende gedachte, die ik ooit in een andere blog over een Schuilplaats schreef:
Als je ergens schuilt, dan betekent het dat iets anders de klappen opvangt en dat dat andere je beschermd tegen wat dan ook. En die gedachte laat zien hóe kostbaar Gods liefde voor mij, voor ons is. Het kostte Hem zijn Zoon. Hij heeft het oordeel over zich heen gekregen. Daar hangt Hij met uitgespreide armen, vleugels waaronder we mogen schuilen.*Uit: 'Elke dag geboeid' 1 opmerking:

  1. Ik vond het een heel mooie blog. Het getuigenis van een Russisch christen heeft mij ooit aan het denken gezet. Dat was op een Friedenstimmedag. Mooi dat je die tekst op je afzuigkap geplakt heb. Zo kan je er iedere keer even naar kijken.

    Die vraag is een goede vraag. Ik vraag het me ook af: Wat wil Jezus in mij en door mij doen?

    BeantwoordenVerwijderen