dinsdag 23 juli 2013

Van alles wat

Zomaar even zin om wat op papier te zetten.
Laat ik eerst mijn blogplannen eens met jullie delen.
Omdat deze blog behoorlijk intensief is en veel denk en leeswerk vereist (wat ik overigens met heel veel vreugde doe), vind je op deze blog de komende tijd niet al teveel geestelijke gedachten. Maar het doel van deze blog blijft daarmee onveranderd. Ook in de dagelijkse, 'gewone' dingen blijft mijn grootste verlangen om Jezus Christus beter te leren kennen en te jágen naar Zijn liefde!


Op de blog over zending ben ik begonnen met het boekje 'In de arena' van Isobel Kuhn door te nemen. Ik streef naar eens in de week, maar misschien zit er soms wat kortere of langere tijd tussen.
Op de blog over de vervolgde kerk zal ik maandelijks iets schrijven.

Vandaag is het te warm om echt iets te ondernemen. Niet dat ik elke dag ten doel stel om iets te ondernemen, maar vandaag is het uitgesloten. Hoewel we vanmiddag wel even in het tuintje zijn geweest, heerlijk wat erwtjes geplukt en thuis gedopt of hoe dat ook mag heten. En dat was toch beter te doen dan ik dacht, er stond een zacht briesje. Daarna nog even wat onkruid gewied om de paden wat duidelijker zichtbaar te maken. Eigenlijk een heel ontspannen werkje, waar je, als er veel onkruid is, ook nog even bij kunt gaan zitten. En ondertussen gezellig kletsen met een vriendin. Vorige week hebben we het een en ander gezaaid en nu al komen er kleine blaadjes boven de grond. Wat een prachtig wonder is het toch!Ik vind het tijd voor een nieuwe look op m'n weblog, ietsje zomerser, van die houten balken kreeg ik het een beetje benauwd. Leuk om te doen, er zijn best veel mogelijkheden en aanpassingen. Toch ben ik niet zo gauw tevreden, dus zal het nog wel even duren voor de definitieve versie er is, heb geduld!:-)


Voor degene die het leuk vinden om iets meer over mij te weten te komen, wil ik wel eens gek doen en vandaag een aantal punten noemen waaraan ik me het meest irriteer: 
 • Met een volle boodschappenkar bij de kassa staan zonder pinpas
 • Bij de bieb met de verkeerde biebpas komen, zodat ik mijn gereserveerde boeken niet mee kan nemen.
 • Ik sta de was op te hangen op het balkon en er valt een kledingstuk naar beneden. Weliswaar in onze eigen tuin, maar toch...
 • Als iemand met een kar tegen m'n hielen rijdt!
 • Als mensen zonder toestemming de voorraadkast leegmaken.
 • Als ik boos ben en toch moet lachen.
 • Als een vriendin spontaan langs komt en ik ben niet thuis.
 • Als ik het idee heb dat iemand niet naar me luistert terwijl we in gesprek zijn.
 • Als ik ijsjes vergeet te kopen met heel warm, zomers weer!

 Nu is het bedtijd voor ons jongste meisje, even al het zweet eraf spoelen en lekker slapen!

3 opmerkingen:

 1. Wat een gezellig stukje Lieneke. En veel van jouw ergernissen komen mij bekend voor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prima toch om je blog te vullen met soms wat 'geestelijks' en dan weer wat 'geestigs'. Dat kan goed samengaan. Dat doe ik ook en is prima te combineren. Het hoort bij het leven van alle dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reaktie! Het is bij mij vaak een poos het één en dan weer een poos het ander, de 'geest' zit er in ieder geval in (zowel in het geestelijke als in het geestige;-)

   Verwijderen