woensdag 10 juli 2013

Zonnige dagen

Wat een heerlijke zonnige dagen hebben we gehad! Dan roépt mijn fietsje om naar buiten te gaan... nee hoor, onze schat van 1 1/2 vraagt dan met een schattig stemmetje en een vragende uithaal: 'fietsen???'
We hebben dus heel wat gefietst en meestal probeer ik dat voor of na de middagslaap, maar dat lukt niet altijd en dan krijg je dit:Als echte stadjuffer, of toch niet helemaal 'echt', verlang ik weleens naar wat meer 'groen' in mijn leven. Als kind ging ik weleens met een vriendinnetje mee naar hun volkstuintje. Een levensgevaarlijke onderneming als je bedenkt dat we onze snelste route direct naast de treinrails namen. In onze tuin heb ik ook weleens wat pogingen ondernomen om wat groente te zaaien, en dolgelukkig was ik toen er échte radijsjes uit de grond kwamen. Ik had alleen nog niet bedacht dat er hier niemand in huis is die van radijsjes houdt;-(

Nu kwam als een geschenk uit de hemel het voorstel van een vriendin om met nog een ander gezin een stuk moestuin van ruim 70m2 te huren op 5 minuten fietsafstand! Wat ben ik hier blij mee, het is een heerlijke, kindvriendelijke tuin, lekker buiten, ben zo dankbaar! En zo togen wij er gisteren heen om onkruid te wieden. Ik ben zo blij dat ik de kans krijg om van alles te leren. Neem nou deze bloem: die kun je eten! Best nog lekker ook. Zoiets komt toch niet in je op als je dat ziet? Ik ben deze soort trouwens nog nooit tegengekomen en weet ook niet eens hoe het heet...


De kinderen vinden het ook erg leuk, de één om te ravotten op het natuurpad, de ander om flink mee te helpen en weer een ander om op ontdekkingsreis te gaan. Dat is iets waar ik echt alert op moet en ook wil blijven: Het moet voor iedereen leuk zijn! Ik heb alle tijd, dus geen gemopper en gezanik in de tuin!
En na het harde werken, thuis patat gegeten en lekker nog even het water opgezocht. Dat is ook zoiets. Al jaren fiets ik gewoon een vreselijke omweg naar het meertje, deed daar ongeveer 20 minuten over. Maar na op de kaart gekeken te hebben, kun je een enorm stuk afsnijden en doe je er 10 minuten over! Dat is dan nog de moeite waard om een klein uurtje te zwemmen. Wat een waterpret!


Vandaag nog even een verjaardagspartijtje vieren. En voor iedereen die dat leuk vind een geweldige tip : Ze gaan zelf fruit snijden, iets wat ze hier helemaal leuk vinden, en daar maken we een fruitmilkshake van! 

Moraal van dit verhaal: Het leven in de stad is heerlijk! En dit zeg ik écht voor het eerst in heel mijn leven uit de grond van mijn hart!
4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke blog. Heerlijk een tuintje! Die bloem kan je echt opeten? Onvoorstelbaar. het is trouwens een heel erg mooie foto.

  Veel tuinplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zal dat tuintje veel plezier geven. Gaaf om te lezen hoe blij je kunt zijn. Dankbaar! Wat een prachtige eet-bloem. Ik ken deze soort ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me heerlijk, zo'n tuintje! Hoop dat ooit ook te hebben. Heerlijk toch, om zo blij te zijn met de plek waar je woont! Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oké, leg uit. Waar vindt jij op zo'n korte afstand deze geweldige mooie natuurtuin. En ik ben erg nieuwsgierig naar dat watertje op 10 min afstand.
  Raar hé, ik weet alle waters op afstand maar die in de stad heb ik nog nooit ontdekt.
  Heb ook pas ontdekt hoe ik bij het eiland onder de Brienenoord moet komen. Daar ben je met de fiets ook zo.

  BeantwoordenVerwijderen