donderdag 4 juli 2013

Blogje nr. 100

Dit is voor deze weblog de 100ste blog! Wel een mijlpaaltje. Toen ik ermee begon had ik niet gedacht dat er al gauw nog 3 weblogs bij zouden komen. Ik vind het erg leuk om te doen. Het is ook goed om op deze manier iets van mezelf kwijt te kunnen, even op 'papier' zetten wat er allemaal in mijn hoofd zit zorgt  voor wat orde en rust en daar houd ik van, al is het soms een ware worsteling om het te praktiseren!
Zomaar wat weetjes over me(en ons)zelf in deze blog.Gisteravond zat ik, ik geloof echt voor de allereerste keer in m'n leven, met m'n voeten in een teiltje met warm water, bruistablet erbij! Dat tablet kreeg ik van een vriendin, die af en toe precies lijkt te weten wat iemand nodig heeft;-). M'n voeten voelde als kussentjes daarna, heel anders dan dat harde eelt, wat zich in de achterliggende jaren gevormd heeft. Ik zat dus heerlijk op de bank met een kopje thee, een stuk meloen en een bokkepootje... Beetje vreemde combinatie, net zo vreemd als een voetenbadje en een Bijbelstudie van en over vervolgde christenen die ik aan het lezen was.


Het zijn deze dagen allemaal 'afsluitingen' van allerlei trainingen en scholen van de kinderen. Het ene afscheidsfeestje is nog niet voorbij of er komt nog een állerlaatste om dan te constateren dat een goede vriend nog een verjaardagspartijtje houd. Af en toe houd ik het niet meer bij en zucht mijn zoon maar diep, als ik hem vraag waarom hij vandaag niet thuis komt uit school...oja, hij gaat logeren, om dan morgenochtend met elkaar naar school te lopen. Ik wist het heus wel. En dan ben ik zo blij als ik kan vertellen waar de envelop ligt met de lijst met in te leveren boeken, en helemaal blij ben ik als die daar dan ook nog écht ligt!
Gisteren mocht ik een afsluitbijeenkomst bijwonen van de sova-training van een van onze kinderen. Het was goed om daar bij te zijn, ik denk dat ze er wel wat van opgestoken heeft, gezien de reakties die ik de laatste tijd van haar krijg;-)
Vorige week hadden we de diploma-uitreiking van onze eerste telg, die inmiddels ver boven mij uit is gegroeid, mee mogen maken, ook al zo'n mijlpaal. Nu heeft hij twee testdagen voor een vervolgopleiding, heel zwaar en dus ook heel spannend.
Sportdag en tevens laatste schooldag voor dochterlief, die erg creatief en vol ideeën zit en hier van alles voor moest voorbereiden.
En terwijl zo de ene helft al heerlijk gaat genieten van hun zomervakantie, moeten de 2 basisschoolmeisjes hierna nog even 2 weken hard werken met toetsen en zwemdiploma en weet ik niet wat al.
Dan hebben nog een klein spruitje van 1 1/2, die heeft ontdekt dat ze best haar ledikant uit kan klimmen. De ene keer komt ze op haar 'pootjes' terecht, de andere keer op haar hoofdje:-((


Soms lees ik blogs met 'mijn favoriete tv-programma's of radio-programma's'. Daar kan ik nu niet zoveel mee. Tv interesseert me echt helemaal niets en daar ben ik dankbaar voor, dat scheelt denk ik veel tijd. Nu heb ik pas op deze boeiende weblog wel een tip gezien, waar ik binnenkort tijd voor wil nemen. Een aantal uitzendingen over het uitzetten van asielkinderen. Ik hoop dat samen met onze kinderen te bekijken, het is goed als hun blik een beetje wijder is.
Radiopragramma's vind ik wel heel leuk om naar te luisteren, maar dat lukt gewoon niet. Misschien als de jongste naar school gaat.
Boeken lezen doe ik wel! Pas kreeg ik van een lieve, oude vrouw een stapel boeken. Deze boeken ben ik nu aan lezen:

 • De open cirkel, een werkboek voor ouders
 • 'When I can't pray' van Rob Frost
Verder doe ik mee met een besloten faceboekgroep die het boek 'een vrouw naar Gods hart' van Elisabeth George lezen en ervaringen uitwisselen. Heel leerzaam!
Van de week kreeg ik een mailtje van mijn broer, die een hele stapel boeken weg gaat doen, daar heb ik er ook een aantal uitge'pikt', heerlijk voor in de vakantie!
En ik ben ook nog bezig met een Delta-cursus, waar ik een aparte weblog voor heb aangemaakt. 

Dat was het dan!
Nu ga ik naar de Bas, taarten maken, want we hebben weer een feestje te vieren!

Voor iedereen die al vakantie viert: Gods zegen en rust toegewenst in jullie harten en gedachten!
Ik ben niet van plan om een blogpauze te nemen, misschien iets minder vaak, maar de delta-blog zal in ieder geval door blijven gaan.


5 opmerkingen:

 1. Wat leuk, zo'n blog waar je een boekje opendoet over jezelf. Goed idee zo'n besloten groep over dat boek op FB. Loopt dat een beetje?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ow, gezellig blogje. Ik ben ook benieuwd naar jouw facebook groep :-)

  Gefeliciteerd met je 100e blog! Lekker he, al dat geschrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal er morgen even wat over schrijven, was al begonnen, maar alles weer weg:-( Beter dat ik de computer gebruik ipv mobiel!

   Verwijderen
 3. Bedankt voor jullie reakties!
  Het idee om met elkaar een boek te lezen, in dit geval komt dat neer op 1 hoofdstuk in de 2 weken, en dat met elkaar te bespreken vind ik heel erg leuk en goed. Ik moet er wel bij zeggen dat er niets boven het bij elkaar komen en elkaar van face to face te zien, gaat! Omdat je een aantal niet kent, is het in het begin wel een beetje aftasten en voorzichtig, maar later is het mooi om te merken dat er meer openheid komt. Zelf heb ik er wel echt iets aan, zeker ook omdat het boek zo langzaam wordt gelezen, werkt het toch nog wat dieper en langer door. De uitwisseling in de groep zal per groep verschillen denk ik. Deze is bij ons niet heel veel.
  Wat ik leuk vind en gelijk als tip geef als jullie dit zelf een keer willen gaan doen. De initiatiefneemster schrijft na elke twee weken een blog over het behandelde hoofdstuk. Je kunt het hier vinden: http://vruchtvanhaarhanden.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk wat meer te lezen over je!
  En heerlijk als je boeken voor het uitzoeken heb :)!

  BeantwoordenVerwijderen