donderdag 3 september 2015

Iets meer over mezelf door een Liebster Award


Door Petrina Wols werd ik genomineerd tot Liebster Award. Leuk, dankjewel! 
En met flink gerommel op de achtergrond, de eerste regendruppels die vallen, trek ik mij terug in m'n slaapkamer en ga ik eens goed achter het schrijfbureautje zitten, wat eens van mijn oma was, om de vragen die me gesteld worden te beantwoorden!  

Waarom ben je begonnen met bloggen?
Al een poosje leek het me heel erg leuk en dan moet je op een gegeven moment gewoon maar beginnen. Het is één van de 3 hobby's geworden die ik pas de laatste jaren ontwikkeld heb en waar ik erg dankbaar voor ben. Het is fijn om gedachten op papier te zetten en van me af te schrijven! Ik heb zoveel gedachten, een uitlaatklep als dit is goed voor me! Daarbij vind ik het schrijven zelf ook echt heel leuk.

Wat wil je bereiken met je blog?
Een vastomlijnd plan of idee heb ik daar niet bij. Ik schrijf wat ik op m'n hart heb of wat ik wil delen of wat ik kwijt wil. Daarbij bid ik of God het op de een of andere manier wil gebruiken voor de eer van Zijn Naam. Verder laat ik dat met een gerust hart aan Hem over.

Heb je de tijd/ruimte/kennis om te bloggen zoals je dat wilt?
Tijd: Ja, ik heb wel een aantal vaste bezigheden, maar dat vind ik juist heel prettig om wat meer orde en regelmaat te hebben. De dingen die ik leuk vind, plan ik daar omheen en dat werkt goed. 
Ruimte: Ik kan bloggen waar ik wil. Het maakt me niet uit of dat in een huiskamer vol is of in dit geval, alleen in m'n kamer. Het is eerder dat de laptop niet altijd beschikbaar is:-)
Kennis: Ik weet niet of dat nou persé het eerste is wat ik nodig zou moeten hebben om te bloggen. Het gaat wat mij betreft veel meer om 'leven'! Heb ik daar een gezonde kijk op? Zie ik Gods hand daarin? Kan ik dingen relativeren? Raakt de wereld om me heen me nog? Ben ik gevoelig voor wat de Heilige Geest me zegt/laat zien? Is er een woord of een lied wat ik door mag geven? Heb ik het goede voor anderen voor ogen? Kennis is niet onbelangrijk, ik leer veel door boeken te lezen, dat heeft me ook ongetwijfeld gevormd tot wie ik nu ben.
En als je het puur over blogkennis hebt, er zijn veel mensen waar ik m'n vragen bij kwijt kon toen ik net begon met bloggen, dat was super! Soms zou ik een website willen, maar heb nog even geen idee hoe ik dat zou moeten aanpakken. Later misschien!

Welk lied raakt jou?
Er zijn teveel liederen die me raken om ze hier allemaal op te schrijven. Ik zal me tot twee beperken:)


Dit lied vond ik eigenlijk maar saai toen ik 'm voor het eerst hoorde. Maar wat me in dit lied is gaan raken zijn de heerlijke feiten, de waarheden die bezongen worden. In zulke liederen kan ik m'n hele hart kwijt!
En het volgende lied raakt me heel diep...God vrezen, liefhebben, aanbidden, danken en een niet te beschrijven verlangen naar de dag dat ik Hem zal zien, oog in oog (trouwens bijna alle liederen waarin dit laatste naar voren komt, raken me!)...dat maakt het allemaal in me los.


Wat is de mooiste reactie die je hebt gekregen?
Het is altijd leuk om reakties te krijgen! Er is niet echt één reaktie die er uitspringt, het is altijd fijn omdat ik dan iets proef van 'de gemeenschap der heiligen'. 

Welke blogs lees jij graag?

Ik zou heel, heel graag de blogs van mijn twee zusjes lezen, maar die hebben ze niet:( Ik hoop dat dat nog komt!
Onderaan mijn blog kun je een hele lijst vinden met blogs die ik de moeite vond om naar te verwijzen. Het ligt er maar net aan wanneer ik er zelf mee bezig ben en wat me op dat moment bezighoudt, welke ik er uit pik. Die van m'n twee dochters lees ik áltijd! Dat zijn deze en deze. Op de laatste blog van mijn 11-jarige staan vragen voor de lezer, leuk!
Oja en deze blog heb ik pas ontdekt en vind ik héél leuk om naar te kijken!

Wat vind je het leukst van bloggen?

Dat ik iets kwijt kan, dat ik mijn hart/kennis/liefde/vreugde/verdriet/pijn en alles kan delen. En ik probeer dat zo te doen, dat anderen zich er in kunnen herkennen en er wellicht miss iets aan hebben. Dat is denk ik wat ik wil bereiken om op een eerdere vraag terug te komen:)

Wat zou je graag veranderen in de maatschappij/samenleving?
Beetje meer Léven zou ik willen zien...

Wat maakt jou echt gelukkig?
Wat mij gelukkig maakt...De verscheidenheid aan bezigheden in m'n leven. Er zijn veel dingen die ik leuk, interresant, boeiend, mooi, gaaf vind en energie van krijg. Dat ik gezond ben en daar ook tijd in kan/mag steken maakt me gelukkig.

Waar ben je het meest trots op?

Trots... Er zijn bepaalde negatieve eigenschappen waarvan ik op de een of andere manier ben gaan geloven dat ze bij me horen. Lui, geen doorzettingsvermogen, geen discipline, dat zijn er alvast drie. Als ik dan met woorden en daden blijk geef van het tegendeel, dan...ben ik daar wel trots op ja. En in de loop van de jaren moet ik zeggen dat ik deze eigenschappen het nadeel van de twijfel moet geven! Deze dingen zijn er denk ik ingeslopen door de ontzettend intensieve jaren van 5 kleine kinderen waar ik evenzo intensief van genoten heb. Maar wat was ik vaak intens móe en kwam ik aan veel dingen niet toe!! Dit even voor alle moeders, laat je niks wijsmaken!!

Wat wil je de lezers van je blog graag meegeven?

Er is geen veroordeling voor wie in Christus Jezus zijn!
Zoveel mensen voelen zich veroordeeld (incl ikzelf zoals je las in het vorige antwoord)! We kijken naar elkaar en trekken conclusies over hoe iets wel of niet zou moeten. Bij deze stap ik daar vanaf! Er is niet één manier. God is zó groot en zó veelkleurig, Hij gaat met ieder Zijn eigen weg!! Wees jezelf, zo kan God het beste door je heen werken, dan ben je op z'n mooist! Niemand is (nog) volmaakt!!


Zo, dat was het dan! Nu aan mij de eer om het stokje aan drie andere bloggers over te geven en 11 vragen te stellen. Dat worden dan:


 1. buhdenksoltjus van Loïs leven
 2. writingsofromina van Romina
 3. Holdme-jesus - van Johannes H. van Nieuw Amerongen
Het werkt als volgt:
Vertel welke blogger met link jou heeft genomineerd.
Beantwoord de vragen die je gegeven zijn door degene die je heeft genomineerd
Nomineer een of meer bloggers en link deze
Stel iedere genomineerde op de hoogte van hun nominatie
Maak een lijstje van elf vragen voor die genomineerden 1. Waar ben je dankbaar voor?
 2. Vertel eens over een van de dingen die God in je leven gedaan heeft.
 3. Waar haal je de inspiratie uit voor je blogs?
 4. Waar schrijf je het liefst over en waarom?
 5. Welke 3 boeken zou je iedereen aan raden te lezen?
 6. Wat is jouw toekomstbeeld?
 7. Hoe wordt jij bemoedigd?
 8. Welke Bijbeltekst draag je met je mee, kun je vertellen waarom?
 9. Welk lied raakt je?
 10. Wat wil je de lezers van je blog meegeven?
 11. Heb je een gebedspunt voor jezelf waar we voor kunnen bidden?3 opmerkingen:

 1. Mooie antwoorden Lieneke! En de gekozen liederen, echt wauw. Krachtige nummers. Bijzonder te zien hoe een nummer voor jou veranderd is doordat je herkenning erin vond, je hart er mee kan legen. Veel schrijfplezier verder en leuk dat je hieraan mee deed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen:)! Vooral je antwoord op die laatste vraag doet me wat...

  BeantwoordenVerwijderen