woensdag 25 november 2015

Draai om!


Ja, dat is even lekker binnen komen he?!
Nou, zo gaat het ongeveer met de Nederlandse les die ik geef aan twee Iraanse vrouwen. Overbodig om te vertellen dat ik er ontzettend van geniet! Van het les geven he!!
Tja, deze cakerol ziet er niet alleen heel mooi uit, maar hij was ook echt heel lekker. Maar het verhaal erachter maakt me toch een beetje verdrietig. Door alles wat ze mee heeft gemaakt, kan ze niet zo goed slapen en ligt depressie voortdurend op de loer. Om 1.00 uur 's nachts staat ze dan in de keuken om iets klaar te maken voor bij de les of de Bijbelstudie, dat wisselen we elke week af.

'Wat betekent 'daarom' als iemand 'waarom' vraagt?'
'Ja, dat hoor je ook steeds op de tomtom!'

'Draai om' lijkt ook wel heel veel op 'daarom'! 
Ik geniet heel erg van deze uurtjes die we met z'n drieën doormaken. We leren elkaar kennen, we lachen, we huilen, we bidden, we leren Nederlands. En zou het niet graag willen missen.
Misschien heb je het nog nooit serieus overwogen om Nederlandse les te geven, maar nu met al die vluchtelingen, die ineens zo heel dichtbij komen, vind je het misschien ook wel leuk. Het is een hele prettige, laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen! 
Er zijn nu twee groepen die ik les geef, de ene samen met nog iemand. We hebben geen plaats voor nog meer leerlingen, maar krijgen nog steeds aanmeldingen. 

Geniet van deze woensdagmiddag, gaan jullie nog iets leuks doen?

Er is weer een nieuwe recensie over 'In Zijn aanwezigheid' van Beth Moore2 opmerkingen:

  1. De cakerol ziet er heerlijk uit! Het verhaal erachter is idd wel triest. Wat fijn dat je zo mensen kunt helpen en zo ook een lichtend licht mag zijn....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op woensdagmiddag zijn we (R. en ik) naar de Wildernis geweest. Dat is een soort Intratuin in het klein. Ik had een bon van 25 euro waar ik dus leuke dingen voor kon kopen. Twee huisje ( zie foto Google+) en voor R. twee pauwenveren.

    Dat lesgeven is echt iets dat bij jouw past volgens mij! Ik zou wel een foto van jouw en de vrouwen willen zien maar dat mag natuurlijk niet :-)

    BeantwoordenVerwijderen