maandag 30 november 2015

Elke dag een draadje

Revelation 21:4 He will wipe every tear from their eyes, and there will be no more death or sorrow or crying or pain. All these things are gone forever.”

Het bruiloft van het Lam. Nu is het nog roepen en wachten, de strijd is nog niet gestreden. Christus strijdt op deze aarde. Met de woorden van Pascal: ‘In doodsstrijd is Hij tot het einde van de tijden’. Maar op een dag, ja, dan komt die beslissende slag! Dan is het gedaan, voorbij en dan komt Hij als Overwinnaar uit de strijd. En dan wordt het zomaar bruiloft, vanuit de strijd. Als Overwinnaar gaan wij de bruiloft vieren met Zijn bruid. Zie je het voor je? Jezus, onze Held! Die gewonnen heeft! Wereldwijd. En Die, Die is het die jou trouwt! Wat een Man! Toch? Je zal zo’n man hebben zeg! Goeiedag! Nou, die heeft de bruid, zo’n Man! Die zo uit de strijd komt en dan zegt: ‘En nou gaan we trouwen en de bruiloft vieren. De bruiloft van het Lam! Samen met Hem de liefde vieren, voor eens, voor goed! De strijd te boven, alle tranen voorbij, het verlangen vervuld. Samen met deze Held aan het bruilofstmaal.

Fine linen, bright and clean, was given her to wear. Rev 19:8 ~Isabel~

En hoe, hoe ziet zij eruit? Nou, om door een ringetje te halen! Ze was er al op aangekleed, dat witte gewaad, maar nu komt er nog iets bij, dat staat erbij: fijn linnen! Wat is dat?
Een Joodse bruid, die had een soort onderkleed en daar overheen een heel fijn geborduurd ander kleed, dat had ze zelf geweven door de jaren heen. Het onderkleed dat krijg je van Hem, daar heeft Hij voor gezorgd: Een kleed, wit gemaakt door het bloed van het Lam, Hij zorgt voor de overwinning. Maar voor de versiering, die is voor haar. Wat zijn dat? Dat zijn de rechtvaardige daden van de heiligen. Elke dag een draadje, geborduurd en daar wordt je mee bekleed. Dat van hier en nu, dat gaat niet allemaal in een zak, naar het Leger des Heils. Dat wat hier en nu geborduurd is voor Hem. Elke dag een draadje, misschien wel een stuk of twee, drie, wie zal het zeggen, op een goede dag? Rechtvaardige daden: van liefde die niet was verdiend; van geduld, waar de ander het niet naar had gemaakt; van barmhartigheid, terwijl die ander het verpilt had. En van nog zo heel veel meer. Prachtig kleed, geborduurd. Je wordt er mee omhangen. Ja, het wordt niet vergeten! Ten diepste is het Gods eigen werk door de kracht van Zijn Geest. En Hij kleedt jou ermee. En zo zit je daar dan, dankzij Hem, je Held! En jij voor Hem versierd! ´Je bent mijn liefste´ zegt Hij. ´Nou´ zegt zij, ´Jij bent het voor mij!´*

Let us rejoice and be glad and give him glory! For the wedding of the Lamb has come, and his bride has made herself ready. Rev. 19:7:

Citaat uit een preek van Ds P.J. Visser van 29-11-'15. De hele preek kun je (tijdelijk) hier luisteren.


1 opmerking:

  1. Wat mooi! Een nieuw beeld voor mij dat we worden gekleed met onze 'eigen' daden.

    BeantwoordenVerwijderen