woensdag 10 februari 2016

Een vraag beantwoorden

'Hij komt tot het Zijne' is de titel van het eerste stukje uit het boek 'Onderweg naar Pasen'.
Daarin gaat het over God, de schepping en het plan wat werd uitgedacht. Maar niet alleen uitgedacht, ook uitgewerkt! God werd een embryo, een baby, een peuter, een man!

.:

De vraag die er bij gesteld wordt is:
Zou jij Hem herkend hebben? Op welk moment?
Elke dag van deze lijdenstijd (behalve de zondag) zal ik proberen iets te delen uit dit mooie boekje. Het helpt me zelf om er echt bewust mee bezig te zijn, het niet even te lezen en dan weer weg te leggen en verder te gaan met waar ik was gebleven. Vandaag probeer ik antwoord te geven op deze vraag.


Zou ik Hem herkend hebben...
Ik vind het niet heel erg moeilijk om me in bepaalde gebeurtenissen uit Jezus' leven in te leven, maar wel vind ik het lastig om te zeggen, hoe ik daar nou écht op gereageerd zou hebben, of ik zou beseffen dat het Jezus was, de Zoon van God en hoe mijn reactie zou zijn.
Maar aan de andere kant, laat ik het niet moeilijker maken dan het is. Ik denk namelijk dat ik Hem wél herkend zou hebben, omdat ik Hem ook nu herken... Ik herken Hem in hoe Hij werkt in de levens van mensen om me heen, maar ook in mijn eigen leven.
Maar eerlijk gezegd, ik denk dat ik Hem veel vaker zou kunnen zien en horen... dat was ook echt mijn gebed vanochtend. Dat ik Hem herken in het leven van alledag. Hem niet voorbij loop of laat praten...

Gooseberry Patch Blog - easy instructions to make this Old-Fashioned Apron:

Op welk moment zou ik Hem herkend hebben?
Misschien heel menselijk, maar ik denk dat ik Hem (misschien wel onbewust) herkend zou hebben als ik in Zijn ogen keek.

Grandfather with granddaughter:

Aan de andere kant, denk ik dat ik flink in de war zou zijn geweest op het moment dat ik Hem zou zien lijden aan het kruis...eerlijk gezegd, denk ik dat ik daar niet eens zou durven staan!

Zou jij Hem herkend hebben denk je?


2 opmerkingen:

 1. Ik weet niet of ik Hem herkend zou hebben. Ik zou daar graag "ja" op zeggen, maar ik weet het echt niet.

  Mooie lay-out heb je overigens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik vind het ook een lastige vraag of het antwoord is dat in ieder geval:)

   Verwijderen