donderdag 11 februari 2016

Op zoek naar een engel

Heel even ben ik alleen thuis en dat half uurtje neem ik even waar om het volgende stukje uit 'Onderweg naar Pasen' te lezen. Al gauw zit ik niet meer aan tafel, maar op m'n knieën áchter de bank, al graaiend in de speelgoeddoos op zoek naar m'n engeltje! Het is al heel wat dat ik weet dat hij daar in moet zitten. Een poosje geleden had ik 't nog in m'n handen en dacht er over om het weg te gooien, maar kon het toch niet over m'n hart verkrijgen. Met nog veel meer vrouwen haakten we ooit het ene exemplaar na het andere voor de kerstdienst. Dat ik het nog een keer rond Pasen nodig zou hebben, had ik niet gedacht!
En daar ligt het dan, helemaal op de bodem! Ik leg 'm voorzichtig in de glazen stolp. Eigenlijk was het de bedoeling om twee veertjes aan elkaar vast te maken en deze in de stolp te doen, maar ik heb geen veertjes in huis, wel een engeltje. En dat is waar het om gaat vandaag.
Rond de geboorte van Jezus zijn er veel boodschappers uit de hemel, die van zich laten horen. In het verhaal van vandaag, krijgt Jozef een boodschap: 'Sta op en vlucht met het kind en zijn moeder naar Egypte!' (Mat. 2:13). Zo ontkwam Jezus aan de wreedheid van Herodes.


Ook vandaag zijn er nog engelen die in dienst van God staan en de 'heiligen' dienen en beschermen. Er zijn mooie verhalen over. Vandaag en de komende tijd zal ik dit engeltje elke dag zien en zal het me herinneren aan de hulp die God geeft! Als het tenminste niet weer op onvoorziene wijze in de speelgoedbak terecht komt!

3 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je het mooie engeltje weer teruggevonden hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik was blij dat ik het toch niet weggegooid had!

   Verwijderen
 2. O ja, er zijn zoveel verhalen over engelen! Dank je wel voor je blog. Nu moet ik opeens aan psalm 91 denken. Daar staat toch ook iets on over engelen?

  BeantwoordenVerwijderen