vrijdag 20 december 2013

Gratis cursus: 'Slim met geld'

We hadden gisteren iets te vieren en gingen uit eten. Toen lag er tussen de sla, komkommer, fetakaas en tomaat een sliertje van dit:


Ik dácht dat het een bijzonder blaadje sla was en deed het zo in één hap in m'n mond. Ik wilde dat ik dat niet had gedaan, ik wilde het uitspugen, maar de eerste paar tellen was ik verdoofd en proefde een glibberig, ontzéttend zout iets... Weten jullie wat het is? Ik heb het gevraagd, maar benieuwd of jullie het weten. Ik had het nog niet eerder gegeten. Wel eens in huis gehad, maar het over de datum laten komen, weleens recepten tegengekomen waar het als ingrediënt stond, maar nog nooit geprobeerd. En dat laatste zal er na gisterenavond ook niet van komen. Iedereen die het wel lust, gewoon lekker blijven eten hoor! Misschien heeft het aan de manier van klaarmaken gelegen?

Dat was dat, ik moest er even over bloggen. En nog wat. 's Middags waren we naar de stad gegaan met onze jongste spruit. Om de metro te halen moest ik het laatste stuk van de roltrap de buggy optillen en hard naar boven rennen. Achteraf gezien kon het erger aflopen, dan wat er gebeurde. De deuren van de metro sloten zich, ik buig me over m'n dochter en roep verschrikt: 'De aap!!!' Wég! 
Dit is 'm, alleen niet die wij hebben, deze vond ik op Pinterest.


Ik wilde terug, maar dat deden we niet. Deze aap is niet zomaar een aap, maar door mijn moeder gebreid! Het enige dat ik nog kon bedenken was een sms'je sturen naar m'n oudste dochter, die vroeg uit zou zijn en vragen of zij nog even wilde kijken of  'Jakobus' ergens tussen school en de metro lag. Toen ik haar later belde kwam het verlossende woord: 'Ja, hij lag onderaan de roltrap op een soort muurtje!' Dat liep goed af.

Nu nog iets, misschien een leuke tip voor iemand die hier ook iets mee wil doen. Ik ga 'studeren aan het Libelle Academy'! De cursus heet 'slim met geld'. Vroeger ging mijn moeder altijd over het geld. Nu doet mijn man dat, ik heb weleens een poging gedaan om daar wat slimmer in te worden, niet algeheel teleurstellend, maar ik wil het gewoon eens goed onder de knie krijgen! En, het leuke is, dat deze cursus nu gratis is. Volgens mij ben ik al heel goed op weg!;-)

Tot slot: We hebben allemaal zin in de kerstvakantie!! 5 opmerkingen:

 1. O gelukkig dat je aap weer gevonden hebt. Goed voor een leuk verhaal. Hier heeft R. al kerstvakantie. Hij is zijn playmobil-spul in elkaar aan het zetten ( net van zijn zakgeld gekocht ) leuk hoor, zo'n van alles blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,

  Wat een verhaal met de knuffel zeg! Maar erg fijn dat de aap er weer is.

  Is het onderdeel uit je menu ansjovis? Ooit maakte ik dit recept:
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/archief/article/detail/1625206/2008/11/22/Het-is-supersimpel-en-echt-heerlijk-ook-voor-wie-niet-van-vis-houdt.dhtml
  en daardoor deed het me aan ansjovis denken. (overigens vond mijn man die niet van vis houdt, het supersimpele en heerlijke gerecht niet lekker...)

  Overigens nog gefeliciteerd met datgene wat jullie te vieren hadden!

  Wat een prachtige tekening! Dank je.

  Groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, de ansjovis, daar dacht ik ook gelijk aan. Ik heb ze wel eens op een pizza gedaan volgens een bepaald recept maar het werd niet echt gewaardeerd ;)
  Dank je wel voor je tips in je blog, ik ga er eens naar kijken.

  Fijne vakantie voor jullie allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ansjovis, kan bijna niet anders zou ik zeggen ...niet lekker vind ik ;-)

  Oh gelukkig dat de aap weer terecht is dan, zou wel heel jammer zijn om zo'n dierbare knuffel kwijt te zijn.

  De libelle-academy heeft meer leuke cursusjes, heb er ooit een paar van gedaan.

  Fijne vakantie, gezegende feestdagen en een gezond 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, heel goed, het is inderdaad ansjovis! Op facebook vroeg iemand of het 'slak' was... Ik ben toch blij dat dát het niet was!!
  Bedankt voor jullie reakties en de goede wensen, jullie allemaal ook fijne feestdagen! Ik las in Prediker vanochtend dat iemand wel 100 kinderen kan hebben, maar als hij niet kan genieten van al het goede dat hij heeft, is hij erg te beklagen! Genieten is een gave en heeft niet heel veel te maken met hoeveelheden of bijzonderheden! Daarom: Geniet van het goede met volle teugen!!

  BeantwoordenVerwijderen