dinsdag 17 december 2013

Haken en huishouden

Na een ochtend goed bezig geweest te zijn in huis, pak ik m'n haaknaald er maar weer eens bij. Het idee is dat dit een deken van flink formaat gaat worden. Het gaat niet zo heel snel, maar ik vind dat niet zo erg. Nu heb ik niet de onrust van een nieuw te verzinnen projekt en nieuw te kopen wol, ik denk dat ik hier zeker de winter wel mee doorkom!

            

Ik wil nog iets kwijt over m'n huishouden vanochtend. Een poos terug blogde ik over time-management, een leuke, efficiente manier om je dag in te delen en alle gebieden aandacht te geven. Toch ben ik er gewoon de persoon niet voor om dagen- en weken- of zelfs maandenlang op dezelfde manier te werken.
Dan pak ik deze methode aan, dan werp ik me weer terug op een ooit gebruikt schema, dan stort ik me weer in de Huishoudcoach. En er zijn ook dagen dat ik niet veel uitvoer.
De huishoudcoach, daar heb ik nog niet over geblogd! Ik pikte er een tip uit om een stopwatch te gebruiken en je bijv. voor 15 minuten op een kastje te storten. Dat deed ik vrijdag en wat een plezier nu dat kastje, waar ik al wekenlang tegenaan zit te hikken, in een kwartier door een ringetje te halen is!
Zo heb ik vandaag al m'n werkgebieden op het bord gezet en er een tijd bij bepaald. Een half uur woonkamer betekent dat ik een half uur in onze woonkamer bezig ben. En nétjes dat het nu is!

Vandaag heb ik een peuter extra in huis om op te passen, heel gezellig! Als de meiden straks uit school komen gaan we (kaneel)koekjes bakken en ik denk dat er nog gespeeld gaat worden in het huisje wat één van onze dochters van de sint kreeg. Een huis om zelf in te kleuren! Daar moesten natuurlijk ook lichtjes in.


Moraal van het verhaal... Ik kijk per dag wat me die dag het beste helpt om de dingen te doen die nodig zijn. Dat kan het programma van 'remember the milk', of het schema van een Benedictijns timemanagement. Of ik gebruik één van de vele tips uit 'de Huishoudcoach'. Misschien dat ik daar een andere keer nog eens uitgebreider over blog, want het is een fijn boek om mee te werken!

Het lijkt een beetje een overvoldagje te zijn vandaag. Maar dat is uit te leggen. Gisteren schreef ik al een stuk en vandaag de andere helft. Dat is zo leuk met bloggen, dat kan allemaal;-)


2 opmerkingen:

  1. Zo gaat het bij mij ook vaak! Wat een leuke foto, die onderste! Hè, ik wou wel even koffie bij je komen drinken. het ziet er zo gezellig uit. Je schildert met woorden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gezellig blogje Lieneke. Dank je voor de tips!

    BeantwoordenVerwijderen