maandag 2 december 2013

Ik moet me er toe zetten!

O, die gekke sint heeft me de afgelopen jaren heel wat stress bezorgd! Elke jaar weer ál die surprises, soms moesten we er wel 8 maken;(. De afgelopen twee jaar heb ik zelfs iemand uit onze gemeente gevraagd te komen helpen, heel gezellig was dat! Maar nu is het anders! Nu zijn de kinderen groot genoeg en kunnen zelf al hele leuke dingen verzinnen en maken! En eigenlijk, merk ik ook elk jaar nét te laat, vind ik het ook best heel leuk om er mee bezig te zijn... als ik eenmaal bezig ben!
Op de gok af dat mijn dochters niet op mijn weblog kijken, vanochtend heb ik mijn jongste dochter naar een vriendin gebracht en ben hiermee aan de slag gegaan. Helemaal verbaasd was ik dat ik om 11.00 uur al klaar was! Het idee heb ik van een pinterestplaatje, dit is mijn eigen versie, niet perfect, maar ik vind 'm toch leuk genoeg om trots op te zijn;) Vooral die voetjes vind ik grappig, daar ga ik nog rode teennageltjes op verven!
Spring ik even met een grote sprong over op een ander onderwerp. Het stond me ineens heel erg tegen, dat onze bijna 2-jarige binnen 3 weken helemaal op de hoogte is van wie sinterklaas en zwarte piet zijn, maar nog steeds niet door heeft wie Jezus is! Ik zie allemaal ideeën langskomen op weblogs en op Pinterest over de adventstijd en het begon behoorlijk te kriebelen. Het leek me leuk daar iets mee te gaan doen. Vooral voor de jongste zei ik, maar ook de andere meiden vinden het leuk om te knutselen en bezig te zijn. Ik heb een slinger gemaakt van 24 wc-rolletjes en daar de dagen op gezet... pardon, ik niet, m'n dochters! In elk rolletje stop ik een briefje met wat we die dag gaan doen. Er staat ook voor elke dag een Bijbelgedeelte die we aan tafel lezen. Deze heb ik uit een facebookgroep afgeleidt van 'goodmorninggirls', waar we met elkaar ook naar het kerstfeest toe leven. Ik vind het zo gezellig staan, al die leuke, gekleurde bakjes!

Maaaar... Het eindresultaat is dan wel heel leuk en gezellig, het samen bezig zijn is dat lang niet altijd! Ik hoop zo dat dat in de loop der dagen gaat veranderen. Ik laat het dan ook heel makkelijk  aan hun over en ga iets anders doen en moet me er toe zetten om er bij te gaan zitten en de gezelligheidsgraad wat op temperatuur te houden. We blijven oefenen!

Gisteren hebben ze deze slinger gemaakt, met de namen die Jezus zijn gegeven. Het is nog niet helemaal klaar, vanmiddag gaan we 'm afmaken en hangen we 'm voor het raam.


En tussen al het gekibbel door deed ik erg m'n best om een zinnig gesprek op gang te krijgen door te vragen welke naam zij het mooist vonden. Zelf had ik er ook één: 

9 opmerkingen:

 1. Je hebt zo'n mooie, eerlijke, pure blog!
  Ik herken zo vaak wat je schrijft, en vind het zo heerlijk dat je zo ècht schrijft.
  Je staat nu ook onderin m'n nieuw blog, bij m'n leeslijst.

  Groetjes,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi( zucht). Gek is dat, ik probeer er hier ook mee bezig te zijn maar het lukt nog niet helemaal eigenlijk. Gisteren brandde ik in mijn eentje de kaars ( en liet hem bijna te lang aan). Ik heb wel een adventsdagboek gekocht en dat lees ik met Benjamin. Maar de pubers ... dat is een ander verhaal. Ik verzin nog even verder. Blij dat ik geen rekening hoef te houden met sint hier. Maarja, ze vieren het wel met de klas en er moeten dus toch nog surprises gemaakt worden. Fijne week. Maak je niet te druk hè?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier doet lang niet iedereen mee hoor, ik heb me voorgenomen dat ik het doe en er is er altijd wel één die het leuk vind om mee te doen;)

   Verwijderen
 3. o heerlijk zo'n blog, heel herkenbaar. Ik moet dit jaar ook (helpen) met 8 surprises. Dat komt erop neer dat ik ze maak, hahah ze zijn zo gevlogen: als mama een leuk idee heeft moet mama dat maar even gaan maken.
  Mag ik die foto van je suprise opslaan en op fb bij mijn foto mapje zetten? Ik verzamel foto's voor volgend jaar, als we weer inspiratieloos uit het raam zitten te staren, en zitten te piekeren wat we dit jaar weer es moeten maken.
  Leuk die slinger met Jezus namen, ik heb er vorig jaar ook één gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja natuurlijk mag dat! Ik weet niet of je ook op Pinterest zit, daar heb ik 'm ook op gezet.
   Succes ermee!

   Verwijderen
 4. Oh ik moet je wat bekennen.... Ik kende deze blog niet... :( kende wel je andere blogs, maar deze is wel heel anders! Wat leuk om zo mee te kunnen lezen! Ga snel eens neuzen!
  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wat een leuke bekentenis! Jij hebt er 2 toch?;-)

   Verwijderen
  2. Eerlijk z'n duurt 't langst toch? ;) en ja ik heb er 2 ;)

   Verwijderen