woensdag 24 september 2014

Herfstfeestje

Vandaag houden we een herfstfeestje! L neemt twee vriendinnen mee uit school. Ik heb een heel programma in m´n hoofd. Als eerste wil ik naar de kinderboerderij, maar de regen komt met bakken uit de hemel en als er dan ook nog een donderslag bij te pas komt, word ik er bijna toe overgehaald thuis te blijven. Maar kom op, ze willen dit al zolang en ze vinden het zo leuk, we nemen paraplu´s mee en stappen in de auto. Binnen zijn er ook dieren en het is gewoon lekker om er even uit te zijn.


Het is echt een cadeautje als we ontdekken dat er van alles te doen is omdat de oogst gevierd wordt. De meiden krijgen een strippenkaart en kunnen die afwerken. Hier zijn ze kruidenboter aan het maken, dat natuurlijk op een toastje geproefd mag worden. De rest gaat in een klein plastic bakje mee naar huis.


Hier wassen ze een aardappel,


draaien ze ´m rond aan de aardappelspies,


even de frituurpan in, kruiden erover en je hebt een heerlijke chipsspies! Ik overweeg zelfs om zo´n aardappelspiesapparaat aan te schaffen zo leuk en simpel is dit!


Ondertussen onweert het en blijft het maar regenen, maar niets kan de pret nog derven, we gaan verder met pizza´s bakken!


Terwijl die in de oven zitten, even wat kleuren.


En dan maar weer smullen!


Helaas hadden we geen tijd meer om groenten uit de tuin te oogsten en er soep van te maken, maar omdat het niet druk was, mochten ze nog zo´n chipsspies maken. Toen we naar huis liepen begon de zon te schijnen. We gingen aan tafel spinnenwebben maken van kastanjes en mooi gekleurde wol.


Daar zijn we wel een uur zoet mee geweest. Nu zitten ze met een kop warme chocolademelk met slagroom op de bank een film te kijken.


Leuk toch, een herfstfeestje?!


Ik ben zo dankbaar en blij dat ik dit kon doen voor deze meiden vandaag!

4 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk bericht!
  Gezellig en wat een leuke ideeën voor een herfstfeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een gezellig post lieneke...zelfs ik denk ik zou van zo,n dag genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gezellig. Je viel wel met je neus in de boter zeg! Ik blijf je volgen in de herfst. Echt fijn om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen