woensdag 17 september 2014

Nog één stukje

Wat kun je door het lezen van alles en nog wat bemoedigd worden! Ik wil graag het een en ander met jullie delen, in de hoop dat het je ook bemoedigen zal.

MaryAnn Puls' studio space

Het eerste stukje las ik in een artikel in het blad 'Vrij-zijn', je kunt het hier gratis aanvragen.
Het is een stukje uit een nieuw boek van Aukje en Wilkin v.d. Kamp: 'U bent altijd bij mij'.
'De herder weet dat er lammetjes zullen sterven bij de geboorte. Maar ook sommige moederschapen sterven als zij hun jong ter wereld brengen. Zonder adoptiemoeder zal een moederloos lam het niet redden. Daarom legt de schaapherder zo'n lammetje bij een moederschaap dat net zelf haar eigen jong verloren heeft. Zo'n lammetje wordt een 'leplam' genoemd. Er is echter een probleem: geen enkel moederschaap zal een leplam - dat niet van haarzelf is - accepteren. Daarom vilt de schaapherder het gestorven lam van het moederschaap en hult het leplam in de huid van het dode lam om het bij de adoptiemoeder te plaatsen. Als het moederschaap de huid van het lam dat zij ter wereld bracht ruikt, zal zij het leplam aannemen, voeden en grootbrengen als haar eigen.
Misschien had Paulus zo'n moederschaap voor ogen toen hij zei dat je, als jij in Christus gedoopt bent, je met Christus bekleed hebt en dat God jou in Christus heeft aangenomen als Zijn geliefde kind (Galaten 3:27). Bekleed met het Lam kijkt God nu met ogen vol van liefde naar jou. Hij heeft jou in Zijn armen geborgen. Hij heeft onverdeelde aandacht voor jou. Hij hoort je stem en luistert naar jou. Jij bent Zijn prachtigste kind. Laat de liefde van de Goede Herder je angst wegnemen, zodat je rust vindt in het offer dat Hij bracht.'
The lovies, who'll provide Pele's new suit. #AnthropoSophie #waldorfish 

In hetzelfde blad staat een korte beschrijving van een cd die je hier kunt bestellen met een preek. Er staat bij:
'Als het leven een groot schaakspel is en je het gevoel hebt dat de omstandigheden of zelfs de tegenstander je schaakmat heeft gezet, dan laat Wilkin je zien dat je nooit moet opgeven omdat de Koning altijd nog een zet kan doen! Een inspirerende boodschap die je het onmogelijke van de Koning der koningen zal doen verwachten.'
 

'De Koning kan nog een zet doen!' Over dit ene zinnetje kan ik heerlijk lang nadenken. Nooit zal in een schaakspel de koning nog een zet doen als je schaakmat bent. Maar Koning Jezus deed het wel!

.

Nog één stukje van Henri Nouwen, uit zijn boek 'Binnen geroepen'. Wat heb ik vaak gedacht: 'oh, ik ben weer hélemaal terug bij af'. In de loop der jaren heb ik geleerd dat dat niet waar is en je na een terugslag, altijd weer verder kunt gaan waar je was gebleven. Mooi om dat dan in dit stukje bevestigd te zien.

on the same path :)
'Wanhoop niet, wanneer plotseling alles uit je handen lijkt te vallen wat je dacht te hebben gewonnen. Genezing is niet een rechte weg. Wees voorbereid op inzinkingen en terugslagen. Zeg niet tegen jezelf: 'Nu is alles verloren. Ik moet helemaal opnieuw beginnen.' Dat is niet waar. Wat je gewonnen had, blijft gewonnen.
Soms komen vele kleine dingen bij elkaar en verlies je een ogenblik grond onder je voeten. Vermoeidheid, een opmerking die koel aandoet, het onvermogen van iemand om jou goed te verstaan, vergeetachtigheid van iemand die dat niet kwaad bedoelde, maar het voelt aan als een afwijzing - als al die kleine dingen bij elkaar komen, kunnen ze jou het gevoel geven dat je weer helemaal terug bij af bent. Probeer het je eerder voor te stellen alsof je even langs de kant van de weg terechtgekomen bent. Als je de weg weer opzoekt, kom je terug op het punt waar je hem verlaten hebt, niet waar je begon.
Het is belangrijk niet lang stil te staan bij die kleine momenten waarop je voortgang even onderbroken wordt. Probeer terug te keren naar die stevige vaste plek in je, meteen. Anders gaan deze momenten verbindingen aan met andere momenten, en worden ze sterk genoeg om je ver van de weg af te sleuren. Probeer alert te blijven op ogenschijnlijk onschuldige dingen die je afleiden. Het is makkelijker om naar de weg terug te keren vanaf de berm, dan wanneer je weggezogen bent in een moeras daar in de buurt.
Wat er ook gebeurt, blijf erop vertrouwen dat God bij je is, en dat God je reisgenoten heeft gegeven. Keer steeds terug op de weg die naar vrijheid leidt.'
 .

2 opmerkingen:

 1. Bekleed met Jezus, wat een prachtig beeld! Je voelt de warme "jas" om je heen.
  Dank voor het doorgeven van dit beeld.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat van het lammetje en de herder vind ik heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen