vrijdag 27 maart 2015

Boodschappen

Heerlijke zoete aardbeien

De laatste maanden heb ik een lekker ritme wat betreft m'n boodschappen. Maar ook besteed ik veel meer tijd aan de maaltijden. Op vrijdag ga ik met een stapel kookboeken op de bank zitten. Die kookboeken heb ik in de loop der jaren zelf gekocht of gekregen, anderen heb ik geleend van vriendinnen en weer anderen uit de bibliotheek. Maar ook blaadjes als Allerhande of van Coop zijn favoriet.


Dan zoek ik recepten uit voor elke dag van de volgende week. Meestal kom ik ook wel 1 of 2 lekkere baksels tegen die ik uit wil proberen. Dat zorgt voor een hele lange boodschappenlijst!


Voorheen ging ik elke dag naar de Dirk, die zit hier op de hoek. De Aldi zit iets verder weg en de Liddl zit ook iets verder weg, de andere kant op. Verder hebben we nog een Nettomarkt en een Albert Heijn. Toen ik hoorde dat de Dirk een paar weken zou gaan sluiten vanwege een verbouwing, vond ik het niet nodig om daar op te wachten en ging twee keer in de week op de fiets naar de Aldi. Al gauw vroeg ik manlief me even op te halen met de auto, de tassen waren zo zwaar. Toen kwam ik er achter, dat je er een uur gratis kunt parkeren en nu ga ik elke zaterdagochtend (soms vrijdag) boodschappen doen voor de hele week. Helaas hebben ze meestal niet alles wat op m'n lijstje staat, dus ga ik ook nog even naar een van de andere winkels. Op woensdag haal ik dan nog wat laatste dingen als brood en melk.

5 Vegetable Tops That You Should Never Throw Out — Tips from The Kitchn | The Kitchn

De koelkast puilt na zo'n ochtend uit van alle groenten die erin zitten, momenten waarop ik me rijk voel!

Nog een paar voordelen om op deze manier boodschappen te doen:
 • Het is een stuk voordeliger
 • We eten veel gevarieerder
 • We eten veel minder vlees
 • We eten veel meer vis


4 opmerkingen:

 1. Die salade en lasagne zien er goed uit. Eet smakelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga altijd op de fiets, maar niet elke dag hoor, twee keer in de week ofzo en mijn man 1x met de auto voor de zware dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om wat meer tijd aan koken te besteden! Hier lukt het ook niet altijd helaas. Wel goed om je er van tevoren in te verdiepen! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het rijke gevoel bij een volle koelkast herken ik! Ik maak vaak op vrijdag een lijstje voor de komende week met alles wat we eten en we doen dan vrijdagavond of zaterdagochtend alle boodschappen daarvoor. Soms moet ik nog eens tussendoor voor wat, maar over het algemeen is die ene keer boodschappen voldoende.

  BeantwoordenVerwijderen