woensdag 18 maart 2015

Ik voel me er thuis

Even wat foto's!
Mar heeft al een tijdje haar geld op gespaard en er een eenwieler van gekocht.
Ze heeft er al eerder een gehad, maar die is te klein geworden.
Vanmiddag was ik boven en S ging even naar beneden.
Ze zwaaide haar zus even uit en heeft toen de deur niet goed dichtgedaan.
Het duurde best lang voordat we dat door hadden en de eenwieler stond in het halletje.
Gelukkig stond hij er nog steeds!


Wat een heerlijk weer was het gisteren, toen het zonnetje scheen. Als ik dan naar het winkelcentrum moet met S, kopen we vaak een ijsje van 50ct bij de Hema (75ct met snoepjes:). Dan zoeken we een plekje buiten, waar altijd wel iemand aan het gitaar spelen is en waar meer mensen van allerlei rangen en standen zitten of staan. Vaak om even een peuk te roken. Dan zitten we op het stoeprandje en voel ik me helemaal thuis. En S ook, er komen vaak een paar duiven bij, waar we dan wat voor laten liggen.L speelt heel vaak buiten. Met de kinderen van m'n vriendin gaan ze dan op het pleintje voetballen. Deze keer zaten we er gezellig bij te kletsen. Geen straf met dat weer! Het hoofd van het meisje dat naast S zit hierboven en het hoofd van L d'r vriendinnetje hieronder lijken hetzelfde, maar het is toch iemand anders.


In een week tijd zat de boom vol bloesem op het achterplein waar ik overblijf. Prachtige witte bloemetjes die het schoolplein opvrolijken!


En de vogels hebben het ook weer druk. Tegenover ons is een school, waar ze vaak in de roosters hun nestjes maken. Ze zijn dan druk in de weer en vliegen af en aan. Zo leuk om naar te kijken. Vorig jaar zat er een duif vast, gelukkig kwam iemand om het beestje te bevrijden.


Vandaag heb ik toch zo'n heerlijke salade gemaakt: selderijsalade! Er zitten kappertjes in, die heb ik nooit eerder op. Het is een frisse salade met veel zuur en zout, echt heerlijk, vooral met friet erbij!:)
3 opmerkingen:

 1. Je hebt een gezellig blogje geschreven!
  En je salade ziet er uit om op te eten. Maar kappertjes, dat zijn toch gewoon gebakken spekblokjes? Die gaan bij ons door diverse stampotten....
  Heb je het zelf verzonnen? Ik ben nl gek op salades met selderij!!!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi! Nee, ik wist ook niet wat kappertjes waren, het zijn bloemknopjes! Ingemaakt in zout.... Ik heb het niet zelf verzonnen, uit het blaadje van COOP.
   Inderdaad heel lekker!

   Verwijderen
 2. Ja, het zijn echt bloemknopjes. Ik dacht altijd dat het een soort erwten waren.

  Mooie blonde haren heeft het meisje op de foto.

  BeantwoordenVerwijderen