dinsdag 24 maart 2015

Zo rauw, zo vers, zo intens

Chai | Community Post: 20 Persian Foods To Blow Your Taste Buds Away - No Persian meal is complete without Iran’s golden tea and a few sugar cubes.

Voor me zit een vrouw uit Iran. De tranen stromen over haar wangen als ze verteld hoe ze letterlijk man, kinderen, huis en land achter heeft moeten laten omdat zij Jezus heeft leren kennen en Hem wil volgen. Tranen van heimwee, verdriet, eenzaamheid, angst... en toch is teruggaan voor haar geen optie. Niet omdat haar gezin haar niet terug wil, maar omdat zij dan Jezus zal moeten achterlaten. Het duurt niet zo heel lang of ik huil met haar mee.

.

Met volle kracht drong het opnieuw tot me door: Jezus is alles waard! Het levende bewijs zit voor me!
Hoeveel liefde van Jezus heeft ze ontvangen dat ze definitief afscheid nam van alles wat haar zó lief is?! Wat een krachtig getuigenis gaf ze van de onbeschrijflijke kracht van de Heilige Geest in haart hart, zonder die woorden te gebruiken. We bidden voor haar, voor haar familie, dat zij ook Jezus leren kennen... en gaan weer naar huis.

Window in abandoned Greystone Park Psychiatric Hospital, Parsippany-Troy Hills, New Jersey.  Photo © Jeff McMullin.

Het raakt me intens. Zomaar een vrouw ergens in een stadje, die hier eenzaam en verdrietig zit te zijn om het verlies dat nog zo rauw, zo vers, zo intens is. Door haar tranen heen schittert de hoop:
'eerst moet ik voor mezelf zorgen, dan zal ik iets voor anderen kunnen doen!'

Mulu Caves | 姆鲁洞 | Malaysia

5 opmerkingen:

  1. Wat komt het dan dichtbij he! Toch heel anders dat je het zelf hoort dan dat je het leest of op tv ziet. Fijn dat je iets voor deze vrouw kon betekenen door te luisteren en te bidden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat erg om alles te moeten achterlaten! Ik realiseer me weer hoe gezegend ik ben met mijn lieve man en kindje dicht bij me. Dank je voor dit stukje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel voor die rauwe stukje. Laten we bidden.

    BeantwoordenVerwijderen