zaterdag 18 april 2015

Die werk van die duiwel tot niet te maak


Wist je dat in de tijd dat onze broeder Charles Spurgeon leefde, er ook een andere Charles opstond? Charles Darwin. Toen ik dat voor het eerst hoorde (nog niet zo lang geleden) voelde ik iets van boosheid opkomen. Het is zo overduidelijk dat satan alles kapot wil maken en elke kans grijpt om te stelen, te roven en te moorden.
Darwin werd in 1809 geboren. Het was ongetwijfeld het plan van satan om Gods plannen te dwarsbomen en de mensheid nog eens flink te misleiden, wat schijnbaar ook goed gelukt is tot op de dag van vandaag. In 1834 werd Spurgeon geboren, 'de prins der predikers', Velen zijn door zijn preken tot geloof gekomen en het werk dat God door deze man heeft gedaan is eveneens tot op heden zichtbaar en niet te ontkennen. In duizenden huiskamers wordt het troostvolle en heerlijke evangelie, door deze man beschreven, gelezen en worden christenen opgebouwd, wordt hun geloof versterkt. 

Read

Deze week las ik een prachtige tekst, die ik in mijn hart wil bewaren. Wat mij betreft een krachtig wapen tegen wanhoop, ontmoediging en depressie.

'Hiertoe is de Zoon van God geopenbaard, opdat Hij de werken des duivels verbreken zou.'

Of zoals het zo mooi in het Zuid-Afrikaans is:

'En die Seun van God het juis gekom om die werk van die duiwel tot niet te maak.'

✿

Ik hoop dat het je ook bemoedigd. Ooit las ik een boekje 'Werken voor God bij de duivel op de stoep', van Floyd Mc Clung. Het heeft veel indruk op me gemaakt en het geeft precies weer waar het me om deze blog om gaat. De duivel kwam om de mens te misleiden, om te roven, te stelen en te moorden en heeft zijn handen daar ook nu nog meer dan vol aan. Ik zou daar niet meer zo van moeten schrikken... Maar mijn ogen richten op de Zoon van de levende God en Zijn werk hier op aarde. 

Call me crazy but... If technology gets to the point where Space Shuttle flights are as common as airplane flights, I will be the first to buy a ticket just to see the Earth from space and experience zero gravity.


2 opmerkingen:

 1. Zo dacht ik vroeger ook ongeveer over Darwin toen ik nog geloofden. Maar toen ik me eenmaal erin ging verdiepen kwam ik achter dat ik gewoon niet goed begrijp waar het over ging.

  Wetenschappers geloven echt niet zomaar wat hum collega's hun vertellen. In tegen deel zijn ze sceptisch tot het punt waar het je zo kunnen irriteren. Ze willen niet anders dan dat de harde werk die ze zelf doen wel klopt. Ze willen de waarheid weten en begrijpen dat als ze niet het werk doen ze wel vervangbaar zijn en iemand anders de werk zou hebben voltooid.

  Er zijn wetenschappers die de korte weg willen nemen naar beroemdheid. Dat zijn geen wetenschappers, dat zijn narcisten. De meeste wetenschappers zijn autistische getikte mensen die hun oog hebben op de mede mens. Als ze hun collega's onderzoek bestuderen en fraude vinden, dan melden ze het, zij niet, dan een ander collega wel. Wees verzekerd dat fraude aan de licht komt.

  Darwin heeft ooit een idee gehad, deze idee was een hypothese. Deze hypothese heeft in tussen tijd zoveel bewijs die aantoont dat het waar is dat het een fundament is van biologische/medische wetenschap, die dan weer het fundament is van medische technieken. Schrap we de eerste, dan schrap we ook de tweede.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor deze mooi post. Iemand las die tekst aan me voor ( was zijn dagtekst via computer) en het gaf me veel hoop op God!

  BeantwoordenVerwijderen