woensdag 29 april 2015

Leuker dan ik dacht!

Brilliant Peruvian Typical Textile Designs & Fabrics -=- Among the Most Beautiful & Treasured Traditions <3

Als ik binnen kom zie ik een buitenlandse vrouw achter een naaimachine zitten met heel veel gekleurde stofjes. Het ziet er gezellig uit, maar het is niet waar ik moet zijn. Ze verteld me dat ik boven moet zijn. Ik loop de trap op en zie daar een Nederlandse vrouw van een jaar of 60 voorin staan. Aan een tafel zit een man uit Syrië, die nog maar een jaar in Nederland woont. Iets later schuift er nog een vrouw uit Eritrea aan en als de les net begonnen is, komt een vrouw uit Letland aan mijn tafeltje zitten. De Syriër verteld dat hij 4 schoenen heeft gekocht, wat aanleiding is tot een leuk gesprekje over hoe je iets zegt. We praten over de koningsdag en iedereen verteld wat hij die dag heeft gedaan. Daarna pakken we er een leesboek bij en mag iedereen een stukje lezen, Na elke alinea wordt er gevraagd of er woorden tussen zitten die iemand niet begrijpt. De woorden 'kennismaken', 'tegen' en nog meer komen voorbij.
Als er een uur voorbij is, denk ik dat het bijna afgelopen is, maar ik zit er naast. De les duurt 2 1/2 uur! Om kwart over 10 is het afgelopen en praat ik nog even na met de vrijwilligster die dit 3 keer per week doet. Ik bekijk het lesmateriaal en kom tot de conlusie: Het is nog leuker dan ik al dacht!

Stripverhalen om te leren lezen op taalles.nl

Binnenkort start de cursus 'Taal voor het leven', waarin je kunt leren hoe je anderen de Nederlandse taal meer eigen kunt maken. Er zijn al een aantal vrouwen die het heel graag willen leren, ze kunnen bijna niet wachten ermee te beginnen. En ik inmiddels ook bijna niet meer! Misschien zat mijn stagebegeleider er toch niet zo ver naast toen hij zei: 'Ach wat jammer dat je niet verder met de PABO gaat!'

Prachtig, van stof gekartelde slingers maken!

Maar ja...dat wilde ik niet, ik wilde toen maar één ding en dat is trouwen met mijn geliefde. En dat deed ik en daar heb ik gelukkig nog nooit een moment spijt van gehad. Integendeel, eigenlijk is ook dat alleen maar leuker dan ik dacht! Vandaag zijn we 19 jaar getrouwd. We hebben het niet echt gevierd ofzo, maar alle kids zijn thuis, ook de vriendin van H is er. We eten gezellig samen en mijn ouders komen vanavond op de koffie. M heeft een heerlijke monchoutaart gemaakt. Op naar de 20!

Voor de bodem 300 gr tarwebiscuit met pure chocolade (Verkade Digestive Puur) 125 gr boter (nee, geen margarine, boter = roomboter, niets anders) Voor de vulling 200 gr. monchou 75 gr witte basterdsuiker 2 zakjes vanillesuiker 250ml slagroom 1 zakje klopvast 1 blik kersenvlaaivulling (Jonkerfris)

2 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met jullie trouwdag!
  Ik ben benieuwd naar je verdere lessen, het klinkt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd!

  Wat leuk dat je mee wilt doen aan het taalles geven!

  vriendelijke groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen