vrijdag 3 april 2015

Niet zo goed vandaag...

EL PLACER DE UNAS PALOMITAS

Het was een drukke dag. Ik deed boodschappen, bracht L naar een nichtje, ging naar een kringloopwinkel, deed nog meer boodschappen, en nog meer... probeerde het huis een beetje aan kant te krijgen wat niet lukte, een lekker maaltje te koken, al append met m'n moeder en een vriendin, S naar bed brengen en ondertussen de was wegwerken. 
Ik kreeg een prachtige kans om iets over deze goede vrijdag te zeggen, toen de buurman vroeg hoe het met me ging. Die kans greep ik met beide handen aan...maar ik begon er over dat ik de zon zo graag wil zien. Later kreeg ik nog een kans toen een andere buurman me vroeg of ik ook stickers had gekregen bij de kassa om de eieren te versieren. Nee zei ik... maar dat geeft niet, gelukkig gaat het daar niet om! En even later kregen we 5 velletjes stickers om onze eitjes straks mee te versieren.

Goede vrijdag.
Vandaag geen mooie woorden.
Vandaag geen stilte
Vandaag geen getuigenissen
Vandaag geen heilig avondmaal vieren
Vandaag geen...


Vandaag wel een terug grijpen naar een stukje dat ik van de week las en wat me erg raakte:
'Houd vast aan de liefde van God', en niet 'blijf God liefhebben'. Niemand is daartoe in staat. Wanneer je eenmaal de waarheid over de zondigheid van je eigen hart hebt begrepen, denk daar dan niet meer over na. Kijk juist naar de geweldige, onbegrensde grootheid van Gods liefde. Laten we voortgedreven worden, verder en verder richting de oceaan van de volheid van Gods liefde. En laten we ervoor waken dat iets ons uit die volheid weg zou lokken.' (Oswald Chambers in 'De liefde van God')
Toves Sammensurium: Enkelte dager...

En dat doe ik nu.
Nu ik even helemaal alleen in de huiskamer zit, terwijl ik de wasmachine hoor draaien boven, wetend dat er een klein meisje ligt te slapen in haar bed, de anderen straks thuis verwachtend, een choco-eitje in m'n mond, uitziend naar een bakje koffie...
houd ik me vast aan de liefde van God.

"Amazing love, how can it be, that You my King would die for me..."

2 opmerkingen:

  1. Vandaag zelfde soort iets meegemaakt. Client zei tegen me: "Ga jij vandaag nog naar de kerk?" Ze wist niet dat ik christelijk was. Buitenkansje zou je zeggen. Ik hou schaapachtig mijn mond en begin over iets anders te praten.

    Dat we meer van de Heilige Geest mogen hebben en vrijmoedig mogen spreken over God!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag zelfde soort iets meegemaakt. Client zei tegen me: "Ga jij vandaag nog naar de kerk?" Ze wist niet dat ik christelijk was. Buitenkansje zou je zeggen. Ik hou schaapachtig mijn mond en begin over iets anders te praten.

    Dat we meer van de Heilige Geest mogen hebben en vrijmoedig mogen spreken over God!

    BeantwoordenVerwijderen