zaterdag 15 augustus 2015

Zomer 2015 (23) (huishoudblogje)

French Press Mornings Print - Ephesians 1:4 #encouragingwednesdays #fcwednesdaywisdom #quotes

Vol goede moed ben ik weer over het huishouden! Echt waar. Misschien blijf ik altijd wel op zoek naar 'de manier' die het beste bij mij past. Voor nu heb ik echt iets gevonden, waarvan ik hoop dat het heel lang zal werken. Deze week begon ik elke dag met het lezen van een hoofdstuk uit Efeze. Ik schrijf alles in steekwoorden/zinnen op wat ik mooi van, hoe het leven als kind van God er uit ziet. En dat is niet weinig. Er zit zoveel rijkdom in! In het eerste hoofdstuk was het vooral 1 vers dat eruit sprong en waardoor ik op deze nieuwe manier van huishouden ben gekomen. En het is niet alleen het huishouden dat er onder valt, maar eigenlijk alles.

Ephesians 2:14. Not just the world's form of peace- peace that passes our understanding.

Efeze 1: 11
'Hem Die alle dingen werkt overeenkomstig de raad van Zijn wil'

Zo werkt God, en het gaat hier over iets wat al voor de grondlegging van de wereld vastgelegd werd.
Ik merk dat wanneer ik 's ochtends de tijd neem, dat ik dan het meest scherp heb, wat ik die dag wil doen. In huis, met de kinderen, voor de kerk enz. Ik begon dus 's ochtends alles op te schrijven. Maar zo aan het begin van de avond was ik moe en had ik écht nergens meer zin in. Ik wilde nog maar één ding en dat was vroeg naar bed en slapen! Toch stonden er nog wat dingen op m'n lijstje. Mijn 'wil' was totaal anders geworden dan die ochtend! Na alle laatste restjes moed bij elkaar geschraapt te hebben heb ik m'n lijstje afgewerkt, waarna ik moe maar voldaan m'n bed in kroop en heerlijk in slaap viel.

He is God of the impossible

Er zijn een paar dingen die ik de dagen daarna anders heb gedaan. Ik moet niet téveel op m'n lijstje zetten. Daar verkijk ik me gauw op. Er zijn namelijk altijd (onvoorziene) dingen die er tussendoor komen en die ook moeten gebeuren. Het tweede is, dat ik voortaan wil voorkomen dat ik 's avonds nog heel veel dingen moet doen. Dus probeer ik 's ochtends al zoveel mogelijk te doen. 's Avonds kan ik dan bv gezellig een spelletje doen met de kids of verder gaan met een babydeken haken die volgende maand klaar moet zijn. Als ik daar 's ochtends aan denk en belangrijk vind dat het gebeurt, schrijf ik het allemaal op.

Life a life worthy of the calling you have received - wood sign

Ik neem de vrijmoedigheid om elke dag alle dingen uit te werken overeenkomstig naar 'mijn' vernieuwde wil (En ik dánk God daarvoor!). Vaak weet ik wel wat goed is om te doen, maar laat me even vaak weerhouden omdat ik er echt even geen zin in heb of omdat ik moe ben of iets leukers heb bedacht. Vanochtend las ik in Efeze 4 dat we ijverig moeten zijn om het goede te doen met onze handen. Wat een inspiratiebron is dit, ook zeker voor vrouwen, die een huishouden moeten runnen! Daar komt bij dat het me ook echt voldoening en vreugde geeft om zo bezig te zijn. Het huis zie ik schoner en opgeruimder worden, als dat niet iets is waar je blij van wordt! 

Ephesians 5:19 ~ Sing psalms, hymns and spiritual songs among yourselves, making music to the Lord in your heart.

4 opmerkingen:

 1. oh mooi! daar kan ik nog wat van leren.. Ik laat dingen nog te vaak liggen, geen zin... Terwijl ik me later dan toch een lui wezen voel.
  Mooi om het zo te bekijken, en super dat het je dan ook nieuwe energie geeft!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Ik ben zelf ook bezig met het bestuderen van het Bijbelboek Efeze. Wat we allemaal zijn en hebben in Jezus Christus is zo ontzettend groot! Ik blijf me erover verwonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga beginnen met leven in vrijheid van Beth Moore over Jesaja. Heerlijk te zien dat veel mensen steeds meer in Gods woord gaan lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zulke huishoudblogjes lust ik rauw! Mooi geschreven en stiekem neem ik er heel veel van mee.
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen