maandag 24 augustus 2015

Zwaardgevechten, onkruid en kinderen die bloggen

Vorige week werden er zwaardgevechten gevoerd in de tuin. De zwaarden zijn niet van ons, we hebben zulk speelgoed altijd een beetje uit ons huis gehouden. Ook pistolen hebben we de kids nooit gegeven. Het was daarom ook een beetje ironisch dat juist onze oudste koos voor een legeropleiding! Maar dat is inmiddels van de baan en voor hem zelf blijkt het een opluchting te zijn. En voor onze ouderharten ook, al hadden we hem niet tegengehouden als het iets was wat hij graag zou doen.De moestuin, ik heb het de laatste week een beetje ontweken. Maar onze trampoline staat daar ook en de meiden vroegen elke dag wel of we er heen gingen. Ik wilde niet omdat het me echt een beetje moedeloos maakt. Heb ik een poos terug al het onkruid eruit getrokken, zit het nu alweer helemaal vol! Dat is natuurlijk heel normaal, maar op het stukje waar we vorig jaar zaten, groeide bijna geen onkruid. Gisteren ben ik toch gegaan met een vriendin die precies naast ons stukje ook een tuintje heeft. Al kletsend schoot het best lekker op. Het was nog lang niet klaar, maar de lucht werd al aardig grijs en donker. Ik had er geen idee van wanneer ik de aardappels eruit kon halen. Dat was het experiment van dit jaar. Ik had al heel lang krieltjes in de keukenla liggen die al wortel schoten en die heb ik toen in de grond gestopt. Gisteren kon ik mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en heb ik een kijkje onder de grond genomen. Ik was aangenaam verrast, zo leuk is dit, hier doe ik het voor! En toen ook maar gelijk wat wortels uit de grond gehaald en wat sla. En m'n 'buurvrouw' maakt me attent op de radijs die ook al goed was. Daar heb ik er ook nog van uit gehaald, maar ben ze vergeten mee naar huis te nemen. En dit is nog niet alles. Er zijn nog meer aardappels, wortels en sla. Er groeit ook nog andijvie, en er zijn al 3 mooie pompoenen zichtbaar. Als ik vanmiddag nog tijd heb, ga ik er misschien nog even heen. Maar of ik het volgend jaar (als het kan) nog een keer doe... ik weet het nog niet.


De frambozen in de tuin doen het niet goed. De blaadjes worden helemaal opgevreten, ik denk door slakken. Weet niet zo goed wat ik er mee moet. Laat het maar even een wintertje staan en kijken of er in het voorjaar nog iets van over is.
Nu ga ik nog even binnen wat experimenteren. Heb in een grote glazen pot komkommerzaadjes gedaan. Ik denk en hoop dat het minikomkommertjes zijn. En ik hoop ook dat het wat gaat worden. Als er maar niet zo'n grote boom uit komt!


Tot slot, er zijn een heel aantal kids en jongeren die ook bloggen. Ik vind het leuk om elke week één van hen aan jullie door te geven. Neem eens een kijkje en geef ze wat bemoediging in blogland!
Deze blog is van Roos. Ze is 9 jaar en blogt veel over de natuur en andere dingen die ze meemaakt. Het is nu een speciale tijd voor haar familie, heel leuk om te lezen!
En dan ook maar gelijk de blog van haar moeder erbij:)

Ken je zelf ook kinderen/jongeren die bloggen, wil je me de link geven? Ik vind het leuk om er een kijkje te nemen!


5 opmerkingen:

 1. Wow, wat een boom uit de glazen pot op je vensterbank. Knappe foto hoor. Is het nu tijd om de aardappels te rooien? Het is best een grote oogst! En wat een grote wortels!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt ook rupsen in de frambozen hebben zitten. Je knipt straks in het voorjaar gewoon alle oude takken weg en de nieuw gegroeide scheuten laat je gewoon staan. Elk jaar is anders, misschien heb je volgend jaar volop frambozen! Wij hebben er dit jaar ook minder.
  Mooie oogst van je tuin en het onkruid... ja daar weet ik alles van :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg je aardappels! Grappig wat er dan onder het onkruid vandaan komt hè? Bij mij zonk ook heel even de moed in de schoenen bij de eerste aanblik na 4 weken niets gedaan te hebben. Maar met z'n vieren zijn we een eind gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kinderen die bloggen, wellicht kunnenw e daar ook weer wat van leren :) Bedankt voor de tip, leuk dat je ze in het zonnetje gaat zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zelf!!!! http://hesterthings.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen