zondag 13 september 2015

'Stervende vrijheid...' van Japke de Kraker


Het duurt altijd even, maar dit boek heb ik nu uit. Ik las het omdat ik binnen een paar maanden tijd in contact kwam met 3 vrouwen uit Iran. En ik ben blij dat ik het gelezen heb. Dit boek gaat over een man, Hassan die samen met zijn vriend Koorosh op zoek is naar de Waarheid. Ze vinden het niet in de Islam waarbij ze allebei zijn opgegroeid en komen via verschillende wegen steeds meer te horen over Jezus. Hassan moet uiteindelijk vluchten, wat een aardig beeld geeft van hoe dat er aan toe gaat. Het achtervolgt worden, de spanning ontdekt te worden en de gevaren die het reizen met zich meebrengt. Uiteindelijk komt hij in Nederland terecht, wat beslist niet betekent dat hij zich veilig voelt, integendeel! Hij hoort van een landgenoot die Christen werd en uiteindelijk in Nederland op rituele wijze om het leven is gebracht. En ook in het azc waar Hassan verblijft zijn moslims die van hem verwachten dat hij naar de bijeenkomsten van de Imam komt. 

Het is confronterend! De prijs kan zo beangstigend hoog zijn en dat word in dit boek niet onder stoelen of banken geschoven. Toch laat de schrijfster de heerlijke waarheid, vrijheid en liefde schitteren, die alleen in Jezus te vinden is.
Een citaat dat mij raakte en me aan het denken zet:
Wees eerlijk naar jezelf: de barst van Gods beeld zit in ons allemaal, ook in mij. Wanneer we tegen de moord in Alphen ad Rijn door Tristan, het fascistisch gedachtegoed van een Wilders of de schietpartij door Anders Breivik aanlopen, leggen wij de schuld bij hen. De monetaire crisis ligt of aan Griekenland, of aan Frankrijk, of aan... Niet snel, misschien nooit, hoor je: het is ook mijn schuld.
It's me, It's me oh Lord!
Een lied dat ik als kind leerde op school


De schrijfster Japke de Kraker geeft Bijbelstudies en pastorale zorg o.a. voor asielzoekers.


Nu het toch over boeken gaat...
Binnenkort ga ik iets officiëler recensies schrijven voor verschillende boeken. Lezen ís gewoon mijn ding en schrijven vind ik ook ontzettend leuk. Nu zijn er op deze weblog al heel veel boeken langs gekomen. Die heb ik alvast op mijn nieuwe weblog geplaatst. En ook de recensies die ik zal schrijven zullen daar op verschijnen! De eerste twee boekjes waar ik over zal schrijven zijn
  1. 'Christenen ontmoeten moslims' van Ds. H. veldhuizen
  2. 'Bidden brengt je hart tot rust' van Elizabeth George



2 opmerkingen:

  1. Soms kan een boek dan net meer inzichten geven in het leven van deze mensen. Mooie recensie en die quote.... AMEN. Het is mijn schuld. Zolang je dat niet ziet heb je ook niet de neiging iets er aan te kunnen doen. Anderen moeten het dan ook maar oplossen. Maar dat oplossen is ook mijn taak, een taak voor mij die ik alleen kan volbrengen door Jezus in mijn.

    Mooie blog en suc6 in het contact met deze Iranese vrouwen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt me een confronterend boek! En nu op zoek naar je nieuwe blog!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.