maandag 20 januari 2014

Geen inspiratie? Gewoon schrijven!

Gewoon gaan schrijven! Ook als je geen inspiratie hebt! Dat wordt schrijvers aangeraden. Dus wil ik ooit nog eens serieus een boek gaan schrijven, dan moest ik daar maar eens aan beginnen. Daar gaan we dan.

Pinterest

Ons vierde kind, een meisje, is zaterdag 12 jaar geworden. Ik vind het een enorm verschil met 11, dat komt denk ik omdat de middelbare school op deze manier ineens een stuk dichter bij komt. We hebben gezellige dagen gehad. Vrijdag nam ze een aantal meiden mee uit school en omdat we zo dichtbij school wonen, kwamen er ook nog 3 jongens een taartje mee eten. Wat we bij onze oudste dochter (nu 13) hebben gedaan, hebben we ook nu gedaan, gegourmet. Niet met vlees, alleen met pannenkoeken en ei. Het is een leuke tip die ik hier graag doorgeef, zeker als je wat minder budget hebt. Ze doen er even lang over, kletsen er even gezellig bij en vinden het (volgens mij) net zo leuk! 's Avonds de bank voor de tv geschoven en 'the voicekids' gekeken. 2 meiden bleven slapen en zij hebben de volgende ochtend 2 taarten gemaakt voor de familie die 's middags kwam. Zondagmiddag cupcakes gemaakt en versiert voor vandaag om te trakteren en dat was dat.

Pinterest

Sinds kort ben ik gaan touwtje springen. Gewoon in de huiskamer, heel goed te doen. Met een heus schema wat je makkelijk op google kunt vinden. Het bespaart me alle moeite en kosten van een sportschool of afhankelijkheid van het weer en het is een serieuze bezigheid. Ik heb het zojuist 11 minuten gedaan, soms 2 aaneensluitende minuten, soms 1 minuut en dan steeds een halve minuut rust. Daarna loop ik een uurtje met een bietenhoofd door het huis en een enorme pijn in mijn kuiten, maar... ik sport!;)


Terug naar het begin. Het werkt echt, ik zou nog wel even door kunnen schrijven over mijn doelen, over het jaarwoord 'zelfdiscipline' waar ik een leuk boekje over aan het lezen ben. Volgende keer weer meer!
4 opmerkingen:

 1. Zelfdiscipline, daar lees ik graag over. Ehm... daar leer ik graag over. Ik ben benieuwd naar je blogje. En vind het een erg leuk idee om logerende vriendinnen taarten te laten bakken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog gefeliciteerd! Ja, komt dichterbij zo, het vervolgonderwijs. Touwtjespringen ... Hoe reageert je jongste dochter erop? Wij hebben een houten vloer, dat bonkt nog al. Heb je een linkje voor het touwtjesspring-schema?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Even op schema klikken en je komt er, ik heb het aangepast!
   Wij hebben laminaat, ik probeer niet te hard te springen;) Ik doe het een kwartier, zodat de buren er ook niet al te veel last van hebben. In dat kwartiertje kijkt de jongste even een filmpje en kijkt me dan af en toe eens aan... Ik zet streepjes op het schoolbord per minuut die ik spring. Nadat ik klaar ben, wil zij ook even springen én streepjes zetten én heel erg vermoeid zuchten:)) Daarna leg ik haar op bed en vind ik het niks erg als ik even in slaap val!

   Verwijderen