vrijdag 3 januari 2014

Tussen kerst en voorjaar

Oeps, ik ben laat! Maar nog net op tijd;) Ik wilde namelijk van vakantie naar vakantie werken. Wat leuke dingen plannen voor de tussenliggende tijd. Tussen de herfst en de kerst hebben we veel, heel veel spelletjes gedaan, maar dat is nu weer een beetje naar de achtergrond geschoven. De beloofde kaartjes en zelfs nog een paar extra zijn gestuurd en... ik ben vergeten wat we nog meer hebben gedaan. Hoog tijd om op deze laatste dag van de vakantie nieuwe dingen te verzinnen voor de komende weken.

De laatste dagen komen er weer allemaal puzzels boven tafel. Het is wat schuiven, passen en meten met een 2-jarige die overal en ten alle tijde op kan duiken en ook wel 'mee wil helpen'. Maar dat gaan we doen. We halen alle puzzels de komende 6 weken tevoorschijn en maken ze. En misschien voor de afwisseling kunnen we bij de Piekfijn nog een ander leuk puzzeltje scoren.


Verder wil ik echt de winter vieren door elke week een stevige winterse kost op tafel te zetten. Gisteren een heerlijke, grote pan erwtensoep gemaakt, als aftrap! Niet iedereen is er even dol op, maar als ik er nou iets anders door heen doe wat ze wel lekker vinden, bijv. spekjes door de zuurkool, dan gaat het vast wel lekker smaken.

Ook een pindaslinger maken staat op het programma, zo leuk om de vogels zo dicht bij het raam te hebben!

Ik hoop zo dat het nog even flink gaat vriezen!! Een jaar of 4/ 5 geleden goede schaatsen gekocht, waar ik nog steeds heel blij mee ben en waar ik elk jaar gewoon even op wil schaatsen.


Voor zover wat ideetjes, hebben jullie nog leuke aanvullingen?

2 opmerkingen:

  1. Pindaslinger is leuk. Maar dan moet het eerst koud worden. Glasverven is ook een leuke bezigheid voor de winter. Ik zag net dat het half februari al weer voorjaarsvakantie is: 15 februari t/m 23 februari.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gezellig blogje. Ik vrees dat die hele winter dit jaar uitblijft.. Het lijkt me heerlijk om lekker met mijn kleine meisje te gaan sleeën, maarja dan moet er wel sneeuw zijn! Veel geniet-momenten met je kroost!

    BeantwoordenVerwijderen