woensdag 8 januari 2014

Ja, ik heb Zijn redding nodig!

Twee prachtige getuigenissen die ik hoorde afgelopen zondag van zendelingen.

Het eerste is van een stel dat onder Joodse mensen werkt. Zij wonen in een huis waar zij ook gelijk werken. Twee keer in de maand hebben zij een 'Shabbat's dinner', waar ook Messiasbelijdende Joden naar toe komen, maar sinds kort ook een Joods gezin, die Jezus nog niet als Messias belijden. Hoe zij daar terecht zijn gekomen?

Pinterest

De vrouw zat met haar 2 kinderen in de bus/metro (ik weet het niet meer) en haar twee kinderen met allebei blonde haren vallen nogal op daar. Iemand vroeg hen naar de kinderen en ze vertelde hoe ze heetten. De vrouw die er naar gevraagd had was verrast door de Bijbelse namen van de kinderen en vertelde dat ze Joods is. Een speciaal voor deze groep mensen ontworpen Nieuw Testament werd aan haar gegeven. De volgende dag belde ze op en vertelde dat ze het zo'n mooi boekje vond en graag meer wilde weten. Ze werd uitgenodigd om het Shabbatsmaal met elkaar te eten en sindsdien zijn zij er bij. We hopen en bidden dat dit gezin Jezus mag leren kennen als de beloofde Messias!

Het tweede is van een gezin dat als zendeling werkzaam is in Afrika. Zij werkt in een ziekenhuis en kwam in contact met:
'een moslim vrouw, haar vader is een geestelijk leider. Ze is getrouwd met een katholieke man. Ze komt bij me met rheuma klachten. Ik schrijf medicijnen voor en leg uit dat het een chronische ziekte is, die vaak niet geneest, maar dat we er wel voor kunnen bidden. 3 weken later komt ze op de afspraak terug. Het gaat veel beter en ze vraagt weer gebed. Ik zeg dat we tot Jezus bidden, dan vertelt ze dat ze een aantal jaren geleden veel last had van nachtmerries. Ze kreeg een keer een droom waarin ze Jezus zag, die zijn hand uitstrekte. Toen is ze gaan bidden tot Jezus en haar nachtmerries verdwenen. Ik vraag haar of ze eigenlijk wel weet wie Jezus is en dat weet ze niet. Als ik het evangelie aan haar uitlegt zegt ze heel simpel: "Ik bid al een tijd tot Jezus, maar nu weet ik wie Hij is. Ja, ik heb zijn redding nodig." Ze bidt en ze straalt! Mijn vertaalster neemt haar telefoonnummer om haar later nog te kunnen opzoeken en we geven een bijbel. Ze kan niet lezen, maar ze gaat haar man vragen voor te lezen.'
Pinterest

Wat is het elke keer weer bijzonder om te zien hoe God voor iemand uitgaat en voorbereidend werk doet!
Heb je ook mooie verhalen over zendelingen uit jullie gemeente (als die er zijn) gehoord en wil je ze in een reaktie delen? Het zou mooi zijn als we elkaar zo bemoedigen en zij een grotere plek in ons hart en (gebeds)leven krijgen!2 opmerkingen:

 1. Hi Lieneke,
  Hoop dat u een prettige dag hebt. Ik hoorde via via van uw blog. Wij zijn van www.bestlifechurch.nl, en hebben op het moment een enorm mooi getuigenis van een beruchte Roma familie die zich in de afgelopen maanden bekeerd hebben. De EO heeft in het programma 'de Verandering', het bekeringsverhaal uitgezonden. Dit is een link naar het programma: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1399145
  Nu vroegen wij ons af, zou u het leuk vinden om daar een bericht van te plaatsen? We proberen via het internet nu ook mensen naar God te brengen, en er is wat dat betreft nog genoeg gebied te winnen. Via deze weg kunnen we uw en onze website zichtbaarder maken voor Google en natuurlijk het werk van God laten zien aan de mensen.
  Ik zie uit naar uw reactie!
  Met vriendelijke groet,
  Joella

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi joella, wat ontzettend leuk! Ik ga er zeker gauw een keer naar kijken. Deze blog staat nu even op een laag pitje, maar het is zeker niet de bedoeling dat het helemaal stopt. Bedankt voor de inspiratie!
   Hartelijke groet,
   Lieneke
   cjvanvuuren76@gmail.com

   Verwijderen