donderdag 2 januari 2014

Schokkend

Ik geef maar gelijk toe dat het nou niet bepaald een fijn onderwerp is om het jaar mee te beginnen. Maar ik kwam het gisteren tegen, een toespraak van een vrouw die abortus heeft overleefd. Je kunt het zien/luisteren vanaf 30:16. De toespraak ervoor is ook 'goed', eigenlijk schokkend. Een paar dingen daarin die bij mij zijn blijven hangen:

Pinterest
 • Elke dag worden wereldwijd 125.000 ongeboren baby's geaborteerd
 • Het percentage dat geaborteerd wordt omdat het leven van de moeder in gevaar is, of bij een kindje dat verwekt is door een verkrachting is zéér klein! Als dat de enige redenen waren voor abortus, dan zou 95% niet hoeven voorkomen.
 • In Canada is het mogelijk om gedurende de héle zwangerschap abortus te plegen.
 • Er is een arts in Engeland die vindt dat je een pasgeboren baby tot twee dagen na de geboorte zou moeten kunnen doden.
 • Een andere arts is ervan overtuigd dat een pasgeboren baby niet meer is dan een dier totdat het een paar weken oud is, en dus tot 2 weken na de geboorte gedood mag worden.
 • Al vóór de bevruchting was Gods plan klaar voor het nieuwe leven!
Mijn maag keert zich om bij deze feiten. Maar wat ook goed is om te weten: de toespraak is er niet één van veroordeling.
Dit over de toespraak voordat je het stukje van die vrouw kunt zien.
Op youtube zijn nog meer toespraken te beluisteren van Gianne Jessen.
4 opmerkingen:

 1. Ik ga het bekijken.. denk ik. Verschrikkelijk! Je hart krimpt toch ineen bij zulke berichten. Je zou eens moeten googelen op 'spijt van abortus' en wat je dan allemaal leest.. :-( abortus is niet de oplossing! Wroeging en spijt is het gevolg. Vreselijk, deze wereld is zo kapot..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De film octoberbaby + het boek heb ik gezien/gelezen. Wat afschuwelijk inderdaad. Zo heftig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je hier aandacht voor vraagt! Wij gaan elk jaar naar de mars voor het leven. De kans om onze stem tegen abortus te laten horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat een pracht van een toespraak van Gianne. Onder de indruk!
  Mijn hart krimpt ineen bij zulke berichten... brr.

  BeantwoordenVerwijderen