dinsdag 26 januari 2016

Ik neem jullie mee naar boven!

Zo, geen fotochallenge meer! Ik ben iets eerder gestopt dan de bedoeling was, maar had er echt even geen zin meer in! In deze maand ben ik flink bezig geweest om alle slaapkamers weer eens goed aan te pakken. Ik neem jullie even mee naar boven!

Dit is de kamer van Mar (14). Als ik het hele huis opgeruimd en schoon heb en een beetje een systeem heb om alles bij te houden, dan ga ik hier en daar eens een likje verf uitdelen. Dat is ook hard nodig, maar goed, ik kan niet alles tegelijk. De vraag is of ik het zowiezo wel kan...heb er helemaal geen verstand van, heb me er ook nooit in verdiept of mee bezig gehouden. Maar, ik wil het écht gaan doen!


Het is een fijn kamertje met een balkon. Door het schuine dak kun je het alleen niet zo goed verschuiven.


Deze kamer is van H (18). Al eerder nam ik deze onder handen en dat kwam ik hier en daar nog tegen, spullen die goed uitgezocht waren en netjes in de kast lagen. Maar daar is ook echt alles mee gezegd!Het is niet zo'n grote kamer en het heeft maar een klein raampje. Maar nu zijn drumstel eruit is, schept dat toch wel weer wat meer ruimte en kon ik overal beter bij!


Dan gaan we nu naar R (17) z'n kamer. De kast rechts is een ideale ruimte voor allerlei spullen, zoals gereedschap, schaatsen, laarzen, oude papieren en weet ik niet wat. Omdat we geen schuur hebben, is dit heel fijn! En deze kast was eigenlijk al helemaal opgeruimd, m'n man heeft dat fijn netjes gehouden.


De rest deed ik en het resultaat mag er zijn. Ook hier zou ik wel eens wat willen verven!


We gaan een verdieping naar beneden. Naar de kamer van M (15), L (11) en S (4). Hoe vaak ik deze kamer niet al uitgezocht en opgeruimd heb... ik word er bijna moedeloos van! Hoe houd je een kledingkast netjes?? Zowel M als L hebben nu een extra plank erbij, ik hoop dat dat gaat helpen! Met de kast van de Ikea zijn we ook al een eind op de goede weg. Er staat in deze kamer ook bijna altijd een wasrek, als het buiten te nat of te koud is.


En gisteren kwam ik toe aan de laatste slaapkamer, die van onszelf. Ik heb alles omgegooid, ons bed stond eerst tegen de andere muur. 


Ook in onze kamer een wasrek. Ik heb er niet zoveel last van. Die gitaar moet nog een ander plekje krijgen. De muur is nog erg kaal, dus wie weet hangen we 'm daar wel aan.


Het is heerlijk nu het allemaal klaar is! En als ik het nu bij houd, dan zal ik er nooit meer zoveel werk aan hebben als ik nu heb gehad. En alle zes waren ze er erg blij mee en dankbaar voor en beloofden hun best te doen het zo te houden, waarvan er één al zeker wist dat het niet zou gaan lukken. En daar ga ik ze aan houden!


14 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo alles op orde he, geeft rust. Die kinderkamers zijn altijd drama geloof ik. Ik heb tegenwoordig een planner waardoor ik iedere dag iets doe. Werk heerlijk vind ik, en het is inderdaad minder intensief. Ik heb nu zelfs tijd om even te gaan zitten zonder dat ik denk ik moet eigenlijk dit of dat nog doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt overigens een mooie layout op je blog

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo Lieneke dat was een hele klus!
  Wel heerlijk dat alles nu zo zijnvaste plekje heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om je weer te 'zien' Nel!!
   Ja, het was een klus, echt een waar je voldoening van hebt!;)

   Verwijderen
 4. leuk om te zien, en wat geeft dat een goed gevoel he!
  Die witte vakken kast hebben wij hier ook, wat een stof komt daar op.. Maar hij is wel ideaal. Hopelijk kan je nog even genieten van je werk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent druk bezig geweest,het ziet er allemaal mooi en fris uit.
  Je blog is echt anders en leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik voelde het bijna een beetje als spieken om zo in je kamers te kijken, maar ik vind alles wel heel mooi opgeruimd, lekker gevoel in huis denk ik :) En nu in derdaad maar hopen dat het even zo mooi blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou... de VTwonen zal het nooit halen, maar ik vind het zelf altijd zo leuk om bij anderen binnen te kijken:)

   Verwijderen
 7. Ziet er keurig uit hoor. Leuk zo'n kijkje in je huis.

  BeantwoordenVerwijderen