zaterdag 9 januari 2016

Ons huizenleven

Dag 9: Een huis

Samen deden we vandaag boodschappen én reden we even langs alle huizen waar we inmiddels gewoond hebben!

Huis 1: Op de derde verdieping vestigde wij ons na onze huwelijksdag, inmiddels al bijna 20 jaar geleden. Na 10 maanden waren we niet meer samen, maar deelden onze 2-kamerwoning met onze eerste zoon H. Tijd om naar een ander huisje uit te kijken!


Huis 2: Eenzelfde soort flat, maar nu aan de begane grond, met nog een kelderruimte, waar we een slaapkamer van maakten. Zo konden we weer even vooruit toen R zich aankondigde.


Huis 3: Weer een zelfde soort flat, maar ook de tweede verdieping hoorde erbij! Dat was nou eens een fijn huis. Piepklein speeltuintje voor de deur, 4 ruime kamers boven, fijne tuin! Hier werden M en Mar geboren. En hier waren we zeker nog een poos langer gebleven, ware het niet dat we een enorm verlangen hadden om ons hart en leven te delen met nog meer mensen.
Ja, erg he, die tralies! Die waren er nog niet toen wij er woonden, hoor...die mensen hebben waarschijnlijk het een en ander meegemaakt.


Huis 4: Een groot huis met 5 lagen, ook onder de begane grond is nog een laag, waaraan een flinke tuin grenst... in stadstermen dan he?!:) Hier woonden we met 4 kinderen, 2 singles, 4 mensen die nog maar jong christen waren en 2 plaatsen voor mensen die anders op straat zouden moeten slapen, noodopvang noemden we dat. Daarnaast mocht iedereen uit de kerk en de buurt vrijwel elke dag langskomen en blijven eten. We zaten vaak met 20 man aan tafel. Ik weet niet hoeveel mensen we in die tijd voorbij hebben zien komen, het waren er heel veel uit verschillende landen. Ruim 2 jaar hebben we hier gewoond. Toen werd ik zwanger van L en was ik helemaal op. Ondanks ik niets liever wilde, was het erg moeilijk om afscheid te nemen! Maar ook nu is het nog steeds een huis met een soortgelijke doelstelling, dat vind ik wel heel mooi, dat God doorgaat!


Huis 5: Het grappige is, dat we nu nog maar ruim 8 jaar verder zijn en alle huizen bevinden zich in een straal van 2 km, waardoor we in 10 minuten klaar waren met de foto's:)! L werd 3 weken na onze verhuizing geboren. En 7 1/2 jaar later kwam S er ook nog gezellig bij. We wonen hier al bijna 12 jaar, wat voor ons doen dus heel lang is! We hebben nog geen plannen om te verhuizen, maar ben toch weleens benieuwd wat er hierna zal komen...


#sestraforyou


3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk huis wonen jullie nu in...met dat trapje voor de deur ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te zien. Ik vind dat je nu in een prachtig huis woont! groetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, om al die huizen te zien! Een bijzondere periode hebben jullie meegemaakt, met zoveel mensen samen in één huis wonen.
  Wij wonen nu in ons derde huis, na ruim 27 jaar huwelijk. Eén keer zijn we verhuisd naar de andere kant van het land. Wij hebben vooral lang in ons tweede huis gewoond. Een tussenwoning waar we een dakkapel op hebben laten zetten. We vonden het niet nodig te verhuizen. Toch zijn we nu wel blij dat we in een groter huis wonen. We hebben 6 kinderen, met aanhang. Voor de helft al uitgevlogen, maar wel fijn als je ruimte hebt, ook voor vrienden en vriendinnen.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen