vrijdag 31 mei 2013

Speak, o Lord

Na het stukje van gisteren (30 mei), hoorde ik vandaag dit lied en het sluit er zo mooi op aan. Daarbij heb ik deze maand nog geen 'beautiful song' geplaatst, dus de keuze was gauw gemaakt.
Vanochtend wilde ik het maar gelijk in praktijk brengen. Ik kon niet de hele ochtend met een Bijbel op m'n schoot op de bank zitten, had het gevoel dat ik dat nodig zou hebben,
ik voelde me na een slechte nachtrust niet uitgerust, moe, spierpijn alsof ik de marathon heb gelopen. Ik heb nooit de marathon gelopen, maar ze zeggen dat een bevalling een soortgelijke ervaring is. Nou ja, dan overdrijf ik wel een beetje, dat geef ik eerlijk toe. Ik las dus het stukje dat aan de beurt was...David en Batseba...wat moest ik daar nu voor troost uitputten en hoe moest ik m'n hart daar nu gelukkig en vredig mee maken?? Ik heb ook een stukje uit Johannes gelezen. En toch in die beide stukjes ben ik bemoedigd, al was het gevoel van zware vermoeidheid nog niet gelijk verdwenen. Wat me vooral aansprak was de vergeving die David van God ontving. Ook in de liederen die ik opgezet had tijdens het bakken van een taart en het maken van soep, kwam het geregeld terug: We stand forgiven at His throne! Uit het stukje in Johannes sprak me de volgende zin aan: 'Uit Zijn volheid hebben wij ontvangen, genade op genade.' Voor deze twee dingen heb ik God gedankt en ben in het geloof en vertrouwen dat God me net zo goed tegemoet kan komen tijdens de dagelijkse bezigheden als tijdens het lezen zelf. Het geeft me werkelijk rust in mijn hart en mijn gedachten. Moe ben ik nog steeds, maar het drukt niet als een last op me schouders. De zon is gaan schijnen buiten en dat geeft al zoveel vrolijkheid en leven. En zo is het ook met Gods Woord dat ik in mijn hart bewaard.

2 opmerkingen:

  1. Ik herken zoveel in wat jij schrijft! dat vind ik eigenlijk best mooi!

    http://zomerbijbelstudie.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een prachtig lied, ik heb het ook vaak geluisterd!

    BeantwoordenVerwijderen