zondag 20 oktober 2013

Herfstvakantie

Het is herfstvakantie.
Twee tieners zijn vanmiddag terug gekomen van een weekendje weg met de tieners. Gaaf om hun enthousiaste verhalen te horen! Zoals ik al eens heb gezegd deel ik het jaar in stukjes van vakantie tot vakantie. Ik heb al een paar plannetjes voor de komende 8 weken die liggen tussen de herfst- en de kerstvakantie, maar wil nog veel meer verzinnen. Omdat het 's avonds veel vroeger donker wordt en we veel meer binnen zullen zitten, wil ik echt weer de tijd nemen om spelletjes te doen met de kinderen. Scrabble vind ik erg leuk. Maar SET, rummicub, Yatzee en Party & Co... of is het Go?;-) doen het ook goed. Monopoly is aan mij niet zo besteed, dat vind ik een beetje te lang duren. Ik hoor de groteren de laatste tijd veel over 'Ligretto', misschien leuk om eens aan te schafffen. Hebben jullie nog meer ideeën?

Pinterest

Verder zou ik weer veel vaker willen zingen. Heerlijk de gitaar erbij, de jongsten genieten er erg van, zingen en dansen mee en leren zelfs nu ook gitaar te spelen.

Pinterest


Tot slot: Ik heb nog een hele stapel kaarten, niet bijzonder mooi ofzo, bijna allemaal met een tekst erop. Ik ga proberen in deze periode veel kaarten op te sturen met een leuk persoonlijk schrijfseltje, zodat de stapel slinkt of dat er zelfs niks van overblijft. Juist in deze tijd van het jaar dalen de gemoedsstemmingen nogal bij deze en genen en dan is het toch leuk als je op een sombere dag een kaartje in de bus vind?;-)
Bij deze geef ik je de gelegenheid om je op te geven als je ook een kaartje wil!

Pinterest10 opmerkingen:

 1. Christa van Vuuren20 oktober 2013 om 19:55

  O ik wil wel is een kaartje ontvangen, lijkt me leuk! Enne spelletjes...Verstoppertje ook leuk in huis :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Halli Galli vinden wij erg leuk. Je mag t wel een poosje van ons lenen als je wilt om te kijken of t wat is. Leuk voor groot en klein. We hebben ook Halli Galli extreem, maar die spelen we zelf volop, dus die krijg je niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig! Ik hou ook erg van spelletjes, maar de 2 oudsten houden er niet meer van en de kleinste is er nog te klein voor�� Als er hier al iets aan spelletjes wordt gedaan dan is het een spel op de wii.

  Een kaartje is natuurlijk altijd welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo ga ik de winter bijna leuk vinden. Wij doen ook graag spelletjes met de jongens, maar zij willen inderdaad ook altijd die spellen die het langst duren :( Ik hou van Skipbo! Bonanza schijnt ook een superleuk spel te zijn, we hebben het nog niet geprobeerd, we zien altijd zo op tegen de spelregels onder de knie krijgen..Wat een goed idee, kaartjes sturen. Iedereen vindt het leuk om een kaartje te krijgen, maakt dat je je geliefd voelt. Ik vind het ook best leuk om een kaartje te krijgen van je, dan stuur ik er ook eentje terug! Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier zijn ze dol op Mees Kees. ( de film) Daarom hebben we nu het Mees Kees kwartet. En dat valt heel erg in de smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank voor jullie reakties! Veel spellen ken ik helemaal niet, nooit van gehoord zelfs, ik ga eens op onderzoek uit! Bedankt voor de tips! Jullie krijgen allemaal een kaartje! Van sommige heb ik nog wel een adres nodig;-) Die kun je me in een persoonlijk berichtje op facebook geven. Fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig blogje! Wij doen elke zondagavond een spel, koehandel is nu favoriet.
  Een spelletjesavond organiseren is ook leuk, gaan wij eens doen met de fam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Marieke, zit ik ook weleens aan te denken!

   Verwijderen