donderdag 15 mei 2014

20 dagen EGO, dag 4

Een paar dagen geleden poste ik deze blog op m'n andere weblog. Ik wil dat juist ook in deze dagen met jullie delen. Want het is en blijft iets wat ik maar moeilijk klein kan krijgen, misschien moet ik dat ook helemaal niet willen. Heel veel situaties op deze aarde zijn gewoon verre van 'gezellig'.
Is dat het dan echt wat ik na wil streven? Waar ik voor wil gaan, waar ik alles voor over heb? Draait het er om dat 'ik' of 'wij' het maar gezellig hebben?
Het plaatst het weer net even in een ander Licht.

Pinterest

Wat zou het goed zijn om met het gezin je gaven en talenten in te zetten om anderen daarmee te dienen. Om te geven van het vele dat we ontvangen? Hoe doe je dat? Kaarten sturen naar vervolgde Christenen? Een maaltijd delen met iemand? Je hart en huis open zetten voor anderen?
Dat zou kunnen en het zou de sfeer in huis ook zeker ten goede komen.
Maar ik wil realistisch blijven. Er zijn nl. perioden dat ik er veel bij kan hebben. Maar er zijn ook perioden dat al m'n energie opgaat aan het runnen van dit huisgezin.

farmhouse
Pinterest

Ik denk dat er maar één oplossing is om hierin je weg te vinden. En dat is biddend. Een poosje terug las ik dit en het is ook in dit opzicht echt iets goeds om in gedachten te houden.
Sommigen vinden dat we in onze tijd veel meer nadruk moeten leggen op een eenvoudige levensstijl, dat we ons leven zo min mogelijk moeten laten bepalen door materiële bezittingen. Als het hierover gaat, dan kunnen we makkelijk vervallen in wetticisme. Dan gaan we elkaar beoordelen op de dingen die we ons al dan niet menen te mogen veroorloven. Een veel betere en Bijbelser weg is dat we allen leren tevreden te zijn onder alle omstandigheden en God te behagen met wat we hebben. Hoe meer dit onze blikrichting wordt, des te meer zullen Gods bedoelingen zichtbaar worden in onze levensstijl.
Dit zou ik die moeder in Somalië trouwens nooit voorhouden! 

.
Pinterest


EGO = Extra Gezellig Opvoeden

1 opmerking:

  1. ik ben het met je eens. Soms lukken dingen heel goed, en andere dagen heb je al je energie nodig om staande te blijven. Dan moeten er niet allemaal Moetjes is je hoofd zitten die het je beletten om te genieten. dankbaar zijn is één van de belangrijkste waarden wat mij betreft. maar ook ik heb nog een hoop te leren.

    BeantwoordenVerwijderen