woensdag 14 mei 2014

20 dagen EGO (Extra Gezellig Opvoeden), dag 3

Op sommige dagen hoef je zelf niet heel veel te doen voor een gezellige tijd. Dan geniet je er gewoon van. We hadden een familiemiddag met 109 familieleden. Helaas konden er een aantal er niet bij zijn. Een extra gezellig moment vond ik de heenweg. Voor deze gelegenheid huurde we een auto, waar we met z'n vieren in konden. De anderen gingen met de trein. Een groot deel van de rit hebben we heerlijk meegezongen met een cd. Als zoiets spontaan gebeurd is het éxtra gezellig!
Het regende wel pijpestelen, niet echt het perfecte weer om te gaan wandelen, steppen, kanoën en klompengolven, maar het mocht de pret niet derven.
Al die (vaak te) kleine gesprekjes met mensen waar je mee verbonden bent deden me goed.

I Heart You - Origami Hearts Bouquet
Pinterest

Een heel mooi moment vond ik toen iedereen met een activiteit bezig was en ik met onze jongste een eindje ging wandelen. We zagen een prachtig nest midden in het water met 6 eieren erin en al 2 kleintjes die rondzwommen. Ik kon er wel uren naar kijken.


Aan het einde van de middag kwam de zon er ook nog even gezellig bij!

En dan... kom je thuis, voel je hoe moe je bent, heb je een peutertje die helemaal uit haar doen is omdat ze haar middagslaapje heeft gemist. En maar volhouden dat ze niet naar bed wilde. Op zulke momenten kun je al gauw je geduld verliezen, maar een zeurderig stemmetje op de achtergrond had het maar over 'gezellig'. Dus nam ik mijn huilende kleine meisje lekker bij me in bed, ze bleef maar huilen. Totdat ik één voor één alle dingen opnoemde die we vandaag gedaan en gezien hadden, toen werd ze gauw stil en rustig... Het was zo knus!

feltingdreams, sweet sleeping mice in a bed made of sticks.
Pinterest

Ik had 's ochtends de boel aan kant willen hebben, maar daar kwam iets anders tussen, dus moest ik vanavond nog het een en ander doen, voornamelijk de was, terwijl de anderen een film keken. Ik vond het niet erg, de bank was vol en ik houd niet zo van films en de was was lekker weg!

Sportief:
Vandaag dacht ik te gaan steppen, maar een van de kids wilde dat toch liever gaan doen dan oppassen, dus hebben we geruild. Vandaag geen extra's.


Boodschappen moesten 's avonds ook nog gedaan worden, heb een lijstje gemaakt en meegegeven. Dat werd €37,-

3 opmerkingen:

 1. mooi zo'n dagje weg. Zingen werkt altijd heel goed in de auto. Dat doen wij dan ook heel graag. Knap dat je toch lief en gezellig bent gebleven toen je dochtertje zo dreinde, én nog met een positief resultaat ook. Op naar dag 4!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reakties, leuk dat je meeleest!!

   Verwijderen
 2. Mooi ja, dat spontane zingen. Heerlijk! En bemoedigend ook om te zien hoe het hielp bij je peutertje, die extra aandacht (ook al had je er eigenlijk geen puf meer voor). Een daad van liefde, want je kunt op zo'n moment soms ook onredelijk of mopperig zijn hè..

  BeantwoordenVerwijderen