dinsdag 20 mei 2014

20 dagen EGO, dag 6

Dag 6, het loopt niet helemaal vlekkeloos op elkaar over, deze 20 dagen. Maar soms is het meer dan goed om even een pauze in te lassen.
Dus, heb ik de ´moet-stekker' eruit gehaald en een 'genade-infuus' ingezet. Dat is een verademing! Al meerdere malen in mijn leven ben ik tot de ontdekking gekomen dat zodra ergens het woordje 'moet' voor komt te staan, ik daar op de een of andere manier allergisch op reageer. Natuurlijk ontkom je er niet aan in het leven, sommige dingen moeten nu eenmaal gebeuren en dat is niet erg. Maar laat ik het niet onnodig erger maken, door me ook nog vast te binden aan allerhande sociale media toestanden.

.
Pinterest

En wat het genade-infuus betreft. Ik heb een boek in handen gekregen 'Grace plus Nothing' met korte hoofdstukjes en woorden als deze:
Face it: Your righteousness and spiritual activity can't do it. God wants you to be totally convinced of this biblical and practical reality. Totally convinced. Why? Because the requirement of God is nothing less than His righteousness and His holiness. Always! The Lord expects and accepts nothing less than His own righteousness and holiness. The peace you seek cannot be found in your own righteousness. The only peace that can ever satisfy your soul is peace with God.
En dat gaat zo maar door. Heerlijk om er af en toe even bij te pakken en een hoofdstukje te lezen!

Gods not dead he's surely alive

De reden dat ik hier even de nadruk op leg is dat ik zo ontzettend moe ben de laatste tijd. Of het nu komt van al die bewegingsacties of dat je het een voorjaarsmoeheid noemt, dat maakt me niet zoveel uit. Wat ik ook erg fijn vind is dat er flink aan de meidenkamer gewerkt wordt. 3 meiden komen daar in een 3 dubbel stapelbed aan de ene kant van de kamer, aan de andere kant komt een groot bureau waar huiswerk gemaakt kan worden. Onze uk verhuisd dan ook naar die kamer en daar ben ik echt blij mee. Op een gegeven moment (en voordat zo'n momenten er is duurt bij mij altijd wat langer) is het goed geweest en is het heerlijk om de babytijd af te kunnen sluiten en verder te gaan (zeg ik dit echt?)!

Voor de gezelligheid nog even:
Vandaag is het dinsdag, patatdag! Altijd een feest, mede omdat er dan niet aan tafel gegeten hoeft te worden, maar er film gekeken wordt onder het eten. Maar deze keer ga ik lekker buiten in de tuin eten, de zon is dan wat weg en het is er lekker koel.
Ik ben benieuwd, hoe maken jullie van het eten een 'feestje'? Ik ben dol op tips!

B৲( °৺° )৴K                              Fiep Westendorp

Sportief:
Ik sport er nog steeds lekker op los. Skeeleren, hardlopen, fietsen, daarmee haal ik de 2000 cal. verbranding extra per week heel goed. En m'n gewicht gaat ook langzaam maar zeker omlaag, terwijl ik, nu er nog één iemand is die vakantie heeft, niet heel erg op m'n eten let.

Boodschappen:
Het is voor jullie misschien wel leuk als ik een weekje laat zien wat voor boodschappen ik dan allemaal in huis haal en zo probeer op of onder de 150,- te blijven. Dat ga ik een keer doen, dat vergt een bonnetjesverzameling waar ik niet zo heel goed in ben. Maar zodra ik een week bij elkaar heb, zal ik het allemaal op een rijtje zetten, ik denk in één aparte blog.

7 opmerkingen:

 1. Ik volg je blog met veel plezier en herken zo veeel! Ben ook benieuwd naar je blog over de boodschappen. Ik probeer ook met 5 kids [tussen 2 en 17 jaar] rond de 150 te blijven...........maar waar blijft het? In ieder geval niet in mijn portemonnee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat prachtig, fat stukje uit 'Grace plus nothing'! Past zo helemaal bij het berichtje wat ik vandaag postte.

  Haha, ik moest ff gniffelen om die herkenning.. als iets moet, dan word ik ook vaak 'n beetje dwars van binnen.. Kan je helemaal begrijpen!
  Ik geniet enorm van je berichtjes, maar ik kan prima wachten hoor:).

  Ben ff benieuwd.. welke filmpjes kijk jij met de kids, bijv onder het eten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij keken tot nu toe de serie 'familie Robbinson' met de kids, één keer in de week. Was zó gezellig, en zo'n lekker onschuldig en leuke serie. Maarrem.. we hebben de serie nu bijna uit, dus we zoeken nog naar iets nieuws. Vandaar m'n vraag...

   Verwijderen
 3. Leuk weer een blog van je te lezen, idd veel herkenning (gelukkig ;)) En bedankt voor de tip, is ook wel een boekje voor mij denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een feestje van het eten maken? Phoe da's niet altijd makkelijk. Wij maken wel eens zélf mini pizza'tjes met pitta broodjes en dan van alles er op. Dat vinden de kinderen heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel voor je blogs. Ik leer er veel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Trouwens, eten is hier geen echt feestje totdat ik we ongedwongen op de bank zitten.

  BeantwoordenVerwijderen