maandag 12 mei 2014

20 dagen Extra Gezellig Opvoeden, dag 1

6.15 uur: De jongste maakt me wakker, ze wil bij me liggen. Ik hoop dat ze nog lekker in slaap valt, zodat ik om 7.00 uur alleen naar beneden kan glippen om de oven aan te zetten en wat lekkere broodjes af te bakken. Ze valt voor die tijd in slaap, maar net als ik de badkamerdeur achter me dicht trek, begint ze heel zielig te huilen. Als ze iets bedaard is zegt ze: 'Ikke ook (s)chommel!!' en huilt nog even verdrietig door. Dan neem ik ze maar mee naar beneden en eten we met grote zus die naar school moet gezellig een broodje.
Voor mijn doen bijzonder, omdat als de basisschoolkids nog vrij hebben, ik er niet voor terugdeins om me nog een keer om te draaien. Maar die dankbare blik in haar ogen als ik haar ook nog een kop koffie erbij geef, doet me goed.

Pinterest

M'n lief z'n vakantie is vandaag begonnen, dus het komt eigenlijk wel heel goed uit, deze extra focus op gezelligheid!:)
De afgelopen tijd hebben we elkaar amper gesproken, we hebben het dus bewust zo geplant dat we iets meer tijd samen hebben als de kids naar school zijn.
's Ochtends doe ik een berg achterstallige was, want m'n humeur daalt zodra ik de badkamer binnenkom en twee wasmanden uit zie puilen van de schone was, dan nog twee met vieze was, en overal stapeltjes al opgevouwen was. Het geeft dan ook een voldaan gevoel als alles weer netjes op z'n plek ligt en de droger en wasmachine hun werk doen.

Rustic Wash Day
Pinterest

De zo gewaardeerde lucht van vers gebakken speculaas verspreidt zich door het huis en als onze 12- en 9 jarige dochters met hun vader terugkomen van het zwembad drinken we gezellig koffie.

Met mijn gedachten op volle toeren over wat nou 'gezellig' is, bedenk ik voor de komende 10 dagen een iets ander menu voor het avondeten. Ik ga elke dag een andere soep uitproberen en maak daar nog iets bij.

Hoe kun je het nou gezellig maken als er één of meer personen in huis niet lekker in hun vel zitten, wat overigens helemaal niet verwonderlijk is gezien de dingen die zo ontzettend veranderen naarmate je groter wordt. Maar het kan de sfeer behoorlijk negatief beïnvloeden.

Voor mijn lieve pubers
Pinterest

Vandaag heb ik geprobeerd extra aandacht te geven aan de kinderen, waarvan ik dacht dat ze dat wel konden gebruiken. Het gebeurt nog vaak genoeg dat er ruzie gemaakt wordt, brutaal gedaan wordt en dat met name de trap en de deuren in huis het zwaar te verduren hebben. Dit even om de boel wat evenwichtiger over te laten komen!


Sportief:
Vandaag heb ik 40 banen gezwommen in 45 minuten en daarmee 240 cal. verbrandt.

Lekker zuinig:
Een goedkoop dagje: €13,30 uitgegeven aan boodschappen.


2 opmerkingen:

  1. Geweldig hoe je alles om schrijft, dank je wel. vind het leuk te zien dat je schrijft zoals het is en niet zo'n museum gezin :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben zó'n fan van je lieneke! Dat komt vooral door die eerlijke stukjes over trappen en deuren, haha, inderdaad een goede balans! Toch wel heel gezellig hoor: met vader gaan zwemmen en speculaasgeur in huis. Zucht. Dag 1 is gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen