donderdag 15 oktober 2015

Nieuwe periode?

'Ik heb een boekje dat ik je graag wil voorlezen, L!'
'Oh... wat is de titel?'
'Jim Elliot'
knip knip, doen haar vingers 'die kén ik, wat was dat ook al weer....Jaa, die man ging met zijn vrienden de zending in en op het strand werd hij neergeschoten!'
Nou ja, 'neergeschoten'...ja, eigenlijk wel, alleen dan met pijl en bogen. Maar blij verrast was ik dat ze dit verhaal al eerder gehoord had en blijkbaar ook onthouden heeft. Het staat in het boekje 'Picknick' waar ze weleens uit leest voordat ze gaat slapen. Nu heb ik een langere versie van het verhaal en ze vind het gelukkig nog heel leuk als ik voorlees. De grotere meiden trouwens ook! Dus daar gaan we eens lekker voor zitten in de herfstvakantie!

book:

Wat heb ik er zin in! Sommige dingen slaan een weekje over, zoals de Nederlandse lessen, de Bijbelstudie, en daarmee ook het voorbereiden, het overblijven. Even wat meer tijd kunnen besteden aan de kids en andere dingen. Daar komt bij dat mijn mobiel kapot is. Iets met het aan - en uitknopje, want hij doet niets anders dan achter elkaar aan en uit gaan. Een paar seconde heb ik om te zien of ik wat mis op whatsapp. Want dat doe ik graag, whatsappen! Foto's sturen, gesprekjes voeren met fijne vriendinnen, m'n moeder, m'n zusjes enz. Soms wilde ik wel even een dagje zonder, maar dat lukte niet zo goed. Dus eigenlijk is het misschien maar goed, dat ik eens even een poosje zonder doe. Daarom doe ik er vooralsnog ook maar even niks aan om 'm te (laten) repareren. Na de vakantie misschien. Genoeg telefoons in huis om het nodige mee te communiceren!

 :

Vanmiddag even naar de bieb, om een nieuw voorraadje kinderboeken te halen. 
Vanochtend ontbeten Mar, S en ik bij de Hema, gezellig! We kochten wat warme pyjama's, inkt voor stempels, afwasmiddel en nog wat knutselspulletjes. Vanavond is er kijkavond op school. De laatste keer voor L.

Gisteravond zat ik met mijn grote zoons in de huiskamer en praatten wat over 'op kamers gaan' en 'zendeling worden'. Langzaam maar zeker dringt het tot me door dat er een nieuwe periode in ons gezin aan zit te komen. Het duurt nog wel even, maar toch staat voor R de datum al vast.
R. heeft op zijn facebookpagina de volgende tekst staan, dat zag ik gisteren en dat hielp me weer een beetje om het los te laten. En H zal vooralsnog wel een beetje in de buurt blijven denk ik...
De nieuwste recensie al gelezen over 'Adem de stilte' van Martha Osborn? Lees 'm hier!

1 opmerking:

  1. Dat is een mooie spreuk zeg, en een waarheid! Het is ook de opdracht die Jezus meegaf aan de gelovigen.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen