donderdag 8 oktober 2015

Nog even genieten

Hoewel ons uitje niet helemaal vlekkeloos begon (we vielen met fiets en al op de grond, gelukkig alleen maar een beetje geschrokken), voelde het toch als een onthaast-ochtendje. We fietsten samen naar de vliet en gingen op zoek naar kastanjes. We keken omhoog en zagen ze hangen. Sommigen zou je wel een zetje willen geven, ze vielen bijna! Maar dat kan niet, en aan zo'n enorme stam staan rammelen zou een dwaas gezicht geweest zijn. Sommigen moeten geduldig wachten tot de tijd rijp is. Andere kastanjes vielen uit de boom zodra we net van plan was om verder te lopen. 


Wat glimmen ze toch altijd mooi als ze net uit hun huisje komen. Er was er één die nog in de bolster zat, dat vind ik altijd zo mooi. En we vonden ook nog een paar nootjes, waar die nou vandaan kwamen? 


Dit kleine stukje natuur liet ons nog meer schatten zien. Op een oude boomstronk (wat eens een kastanjeboom was denk ik) groeiden allemaal kleine paddenstoelen. De zon scheen heerlijk en we genieten samen nog even van het niet naar school hoeven!2 opmerkingen:

 1. Heerlijk de herfst, het was echt een mooie zonnige ochtend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, wij hebben ook zulke mooie momentjes gehad rond de kastanjeboom. Helaas nu veel zieke bomen, dus weinig kastanjes.
  Lekker ook zo'n momentje samen, inderdaad genieten nu het nog kan.
  Gelukkig geen schade opgelopen dan!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen