woensdag 26 februari 2014

40 dagen huishouden, dag 4

Vandaag komen mijn ouders. Toen ik mijn moeder van de week aan de telefoon had lag het op het puntje van mijn tong dat ze wel om 11.00 uur konden komen. Maar denkend aan de 5 uur die ik ook deze dag aan het huishouden wil wijden, kon ik het allemaal nog net op tijd inslikken. Nu komen ze om 14.00 uur en hoef ik niet al te vroeg uit bed en zal het ook niet zoveel avondwerk worden.
Het is overigens heerlijk om tegen je moeder te kunnen zeggen dat je geen strijk voor haar hebt, als ze daar naar vraagt! Terwijl het ook zo fijn is als ik een grote mand vol heb staan en zij het voor me doet!
Ik besef dat ik het huishouden nooit als mijn hoogste prioriteit heb gezien. Zodra er iets anders op de agenda kwam dan gaf ik daar zonder problemen voorrang aan. Moet ik dit nu wijzigen? Zijn mensen niet belangrijker dan een schone vloer? Ik denk dat ik het per keer moet bekijken, soms hopen de afspraken zich allemaal in één week op en komt er van huishouden helemaal niets terecht en dat is toch ook weer niet prettig, omdat ik dan meestal mezelf daarna weer eens goed tegenkom en niet op de meest gezellige wijze.

Gisteren heb ik alle laatste kerstlampjes en kaarsjes opgeruimd. Het is tenslotte voorjaarsvakantie! Vandaag ga ik bloemen kopen en op tafel zetten, gezellig, laat de lente maar komen!

Pinterest

Wat ook op het programma staat is een kastje in de woonkamer uitruimen, overtollige rommel in de prullenbak en zorgen dat de deurtjes weer fatsoenlijk dicht kunnen. Ook de schoenenkast wil ik onder handen nemen, het is daar erg stoffig! Daar vind ik de meeste schoenenbakken gevuld met schoenen, behalve één, daar zit alleen een zak drop in!:) De huiskamer stof ik ook eens even grondig en de wc krijgt al weer een goede beurt. Dat is het voordeel van een tijdschema, je moet die uren vol maken en als je dan toch met iets bezig bent, kun je het net zo goed uitgebreid aanpakken. Voor mij werkt dit (op dit moment) beter dan een schema met een lijst ‘to-do’s’.
8 opmerkingen:

 1. voordeel van je kastjes opruimen is dat je er anderen weer blij mee kunt maken. Jij bent je spullen kwijt en de kringloop winkel is er blij mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze keer waren het vooral zakken kleren die in de kledingcontainer konden, gelijk heb je!

   Verwijderen
 2. Heerlijk om je blogs te lezen Lieneke! Het bemoedigt me! Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg spontaan zin om je goede voorbeeld te volgen! Al is het hier wel aardig netjes, maar schoonmaken kan nooit kwaad ;-). Succes joh! Ik ben trouwens wel benieuwd of je man het ook opmerkt (hij weet het natuurlijk wel, maar of hij het ook ziet :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hij ziet het zéker Lisanne!! Hij wil alleen wel dat ik er vooral plezier in heb en het voor mezelf doe... en dat lukt aardig, zeker ook door er bij te schrijven!

   Verwijderen
 4. Nou jaaa zeg, ik zit je zomaar n piepklein beetje na te apen.
  Ben als een gek bezig geweest vandaag:).
  Wist alleen niet waar ik moest beginnen. Ik kan honder dingen bedenken om te doen, maar in t huishouden weet ik nooit waar ik beginnen moet.
  Maar toen dacht ik aan jouw koelkast, en ik kon me niet heugen wanneer ik die voor t laatst schoon gemaakt had (en als ik t wel wist, zou ik t beter niet kunnen vertellen..), dus toen ben ik maar aan de koelkast begonnen. En daarna heb ik nog een vreselijke hoop gedaan. Sjonge, ik sta verbaasd van mezelf, hihi. En dat het eigenlijk best lekker is, als er zoveel schoon is enzo.
  Werd er alleen na een paar uur eigenlijk wel een beetje humeurig van ofzo. Dan zie ik ineens zoveel werk.... pfff, en dan word ik n beetje te streng voor de kids, kortaf zeg maar.
  Heb jij dat niet, dat je het na een paar uur zat bent? Of is dat de startfase, en gaat dat voorbij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bezig Petra!! Dat herken ik zéker en was daar ook wel een beetje bang voor, als ik er nou een shagrijnige moeder van wordt dan is het project wat mij betreft mislukt! Wat mij motiveert en vrolijk maakt is om er over te schrijven en naast de tijd voor het huishouden ook écht de tijd te nemen om een boekje voor te lezen of iets anders met de kinderen te doen, dat is tegelijk even een moment om géén huishouden te doen, iets waar ik toch ook nog steeds van geniet:)

   Verwijderen