zondag 2 februari 2014

God is niet zo streng als ik dacht!

Afgelopen donderdagavond zat ik er flink doorheen. Gelukkig is er hier iemand in huis die dat allemaal al mijlenver aan zag komen en me dan liefdevol toespreekt en me allerlei suggesties aanreikt. Ineens is de knop dan om en móet er helemaal niets meer. Wat verlang ik ernaar meer en meer te leven uit mijn hart, die plek waar mijn God Koning is, in geloof dat God daar vreugde in schept, schep ik daar zelf ook weer vreugde uit. Zo kom ik een beetje dichtbij het levensmotto van John Piper, die zegt: 

Pinterest


Ik heb wat dingen afgezegd afgelopen week en het was een opluchting voor me, gewoon omdat het kon en omdat het mocht. Het gaf me een gevoel van vrijheid en ontlokte vanochtend, toen ik de deur achter me dicht trok om naar de kerk te gaan, de gedachte:
God is niet zo streng als ik dacht!
Dacht ik dan dat God streng is? Nee, eigenlijk dacht ik niet dat ik dat dacht... Maar het drong gewoon tot me door dat God ook niet blij wordt als ik mijn taak uit gehoorzaamheid doet, terwijl ik daar oververmoeid en energieloos zit te zijn.

Wat deed ik? Ik kocht een boek voor de verjaardag van een vriendin, één die ik al een poosje voorbij zag komen op facebook enzo, één die ik zelf ook graag wilde lezen...5 dagen heb ik om 't helemaal te lezen voor ik het aan m'n vriendin geef. Het is een boek van 370 pagina's, ik vond het een leuke uitdaging. De hele vrijdag maakte ik een flinke start, deed alleen het hoognodige, zoals de was, en genoot van mijn vrije ochtend en halve middag. Afgezien van de hoofdpijn die ik voelde opkomen door de overdosis letters die ik naar binnen kreeg, kreeg ik er ook enorm veel energie van. Dít is het echt, dacht ik nog, dit is gewoon waar ik van houd, wat me goed doet, waar ik energie van krijg, zo heeft God me bedacht!

Over welk boek het gaat en wat er allemaal in staat ga ik zeker nog meer vertellen als het uit is, maar één ding staat me heel helder voor ogen:
Wat je ook kiest om te doen, waar je ook voor gaat, en o hoe duizelingwekkend zijn de mogelijkheden hierin, hoe je het ook doet:
Doe het met héél je hart, met ál je kracht en álle liefde die in je is!
En dan niet meer gaan twijfelen of je wel het goede gekozen hebt of dat je de voordelen van een andere keuze er niet bij kunt hebben. Doe het samen met je hemelse Bruidegom, béter kun je het niet hebben, mooier kan het niet zijn, meer vervulling kun je er niet uithalen! En ik denk... uiteindelijk zal het niet meer zoveel uitmaken wát je doet, maar besef je dat het waar is, zoals het zo mooi ergens in de Psalmen staat:
'al mijn bronnen zijn in U'
10 opmerkingen:

 1. Mooie gedachte hierover! Soms hoef je idd even niets, en dan is het ook goed. Moet ik ook leren, dus dank voor de herinnering!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en... ben benieuwd naar de titel van dat boek :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'De deugdzame huisvrouw' van Rachel Held Evans. Ik heb er inmiddels een blog met wat citaten over geschreven.

   Verwijderen
 3. Heel herkenbaar, even helemaal op en dan weer tanken uit Gods Woord en met Zijn Liefde overgoten worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gaaf. Ik denk echt dat we op elkaar lijken! hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi, herkenbaar en geeft energie! Dankjewel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is de waarheid...fijn he als je zo door alles hern geleid word in liefde...heerlijk lien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen