donderdag 27 februari 2014

40 dagen huishouden, dag 5

Vandaag had ik het voorrecht uit te kunnen slapen, ik stapte pas om 10.00 uur mijn bed uit, wat was dat heerlijk! De ochtenden daarvoor was ik zo enthousiast over dit 40-dagen-project, dat ik om half 7 al klaarwakker was en aan de slag wilde gaan. Ik ben blij dat dat over is, want vermoeiend was het wel, maar vooral het idee dat ik de heerlijke ochtenden van rustig aan doen in de vakantie aan m’n neus voorbij liet gaan, stond me een beetje tegen.
Vandaag kregen we eters en heb ik mijn uren vooral in de keuken doorgebracht.
Begin deze week keek ik voor de tweede keer binnen korte tijd de film ‘Julie & Julia’. Je moet weten dat ik echt zélden een film kijk! Maar hier zaten de juiste ingrediënten in, die er voor zorgde dat ik er met plezier naar keek: Iemand die blogt en recepten uitprobeert! Erg inspirerend. Één recept sprong er uit: Boeuf boerguignon!
De laatste tijd haal ik ook nog wel eens kookboeken uit de bieb, en zat er gisteren eens één door te bladeren, me afvragend wat ik onze gasten voor zou schotelen. Tot mijn verrassing kwam ik ‘Boeuf boerguignon’ tegen en het bleek niet zo heel ingewikkeld te zijn. Dat zou het worden, dat werd het! Het is altijd een beetje spannend om iets voor het eerst klaar te maken, maar iedereen vond het erg lekker! Volgens onze oudste van bijna 17, was het veel lekkerder dan dat het er uitzag op het plaatje in het kookboek!
Alleen had ik nog een bordje apart moeten houden voor onze zoon van 15, die, toen hij uit zijn werk kwam, een lege pan aantrof. Dat moet ik maar gauw eens goed maken!

Pinterest

Terwijl het gerecht in de oven stond te pruttelen, heb ik wat keukenkastjes leeg gehaald, schoongemaakt en weer heringericht, waardoor er weer wat meer ruimte werd gecreëerd, die smaak heb ik in elk geval te pakken!3 opmerkingen:

 1. Dat vind ik altijd zo fijn... als ik EINDELIJK belsuit kastjes op te ruimen, komt er ruimte en dan denk ik altijd, waarom heb ik dat niet eerder gedaan :)
  Dat eten ziet er heerlijk uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig toch? heerlijk dat je kon genieten van het uitslapen, en fijn dat het je goed heeft gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker! Dat ga je vaker maken denk ik... En met die opgeruimde kastjes weet je precies waar alle kruiden te vinden zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen