vrijdag 28 februari 2014

40 dagen huishouden, dag 6Ik denk niet dat er veel dagen zijn waarop ik meer weggedaan heb dan vandaag. We hebben een meidenkamer waar 2 meiden slapen. Daar willen we 2 slaapkamertjes van maken, zodat de jongste ook in een van die kamers kan. Ze slaapt nu nog steeds bij ons op de kamer, maar kan dan ook gelijk in een groot bed.

Haar commode met bijbehorende kast moeten daarvoor leeg gehaald worden, zodat die ergens anders heen kunnen. En voor die inhoud moest ik weer ruimte maken in de wandkast. Dat is gelukt, en uiteindelijk heb ik nog meer ruimte over. Alles lekker schoon, veel weggedaan zonder al te veel pijn en moeite. 
Het is altijd weer een soort van afscheid nemen en dat is over het algemeen niet mijn sterkste kant. Maar nu zijn we er met z'n allen gewoon een beetje een soort van er aan toe en dat maakt het iets eenvoudiger. Dit project duurde wel ruim 3 uur. 

Ik begin me een klein beetje zorgen te maken over volgende week. Als alles gedaan is, hoe moet ik dan die 5 uur per dag vullen? Twee keer per dag de vloer dweilen en de wc’s schoonmaken?Maar voor nu: ik ben moe en ga slapen!


6 opmerkingen:

 1. Hi Linaatje :) Ik volg je project alle dagen al in stilte, maar vind het zo leuk om te lezen. Ik word altijd heel erg enthousiast van opruimen en dingen op orde stellen.(behalve mijn binnenwereld dan, dat heb ik opgegeven ;)) Knap hoor, 5 uur per dag, ik doe het je niet na. Afscheid nemen is eigenlijk ook een nieuw begin. Afscheid van de winter, het begin van de lente, zoiets. Ben ook begonnen met hysterisch klusjes doen, m'n man krijgt 't hart ervan. Lekker hoor, krijg je energie van! Bye!!! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He Lindaatje, dat vind ik leuk!:)
   Haha, beetje rustig aan jij, die arme man van je!!
   Afscheid nemen, ja, het is inderdaad ook een nieuw begin, niet teveel aan het oude blijven hangen en terug kijken, dat is de ene keer makkelijker dan de andere keer.
   Xx

   Verwijderen
 2. Zo je houd het goed vol zeg. 5 uur per dag huishouden, houd dat ook in boodschappen doen, of op jacht voor bijv een leuke decoratie in huis? of is het voor jouw alleen soppen en dweilen en opruimen bijv ? gewoon een vraagje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga je vraag meenemen in een blog.. zie je volgende week vrijdag het antwoord;)

   Verwijderen
 3. Sjonge, ik ben er stil van:)..
  Ben je al zover dat er alleen nog vloeren dweilen en wc's soppen over blijft? Pfieuw.

  Geeft goed gevoel hè, als kasten weer opgeruimd zijn en je weer ruimte blijkt te hebben.. Ik ben alleen zo'n sentimentele dweil.. ik wil telkens nog geen afscheid nemen van de baby-frummel-dreumestijd van m'n kleinste schatje. Ik wil altijd die stomme klok maar stil zetten, ik vind het zóó mooi, puur, intens blij en onbezorgd, dat begin van een kinderleventje.. Zucht;)
  Maar elke nieuwe fase is ook weer zo bijzonder, dus ja, waar heb ik t over, zou je zeggen..
  Maar als ik ouwe foto's kijk, krijg ik toch zo'n vertederd, maar raar gevoel in m'n buik..
  Hoe oud is jouw kleintje? Vindt ze het leuk, straks een eigen kamertje?

  Kasten en dozen opruimen.. dat vind ik moeilijker om aan te pakken als schoonmaken, jij niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou... zover ben ik nog niet, maar ik maak me alvast zorgen voor wanneer het moment zich daar aandient:))
   Wij hebben 2 jongens van 17 en 15, 4 meiden van 13, 12, 9 en in dec. is de jongste 2 geworden. Misschien went het ook wel gewoon, dat afscheid nemen...hoewel..:) nee, ze weet nog helemaal niet wat haar te wachten staat!
   Voor kasten en dozen moet ik inderdaad wat meer moed verzamelen, maar het geeft me wel meer voldoening, omdat het dan toch maar weer gedaan is en het langer netjes blijft dan dat m'n vloer schoon blijft;)

   Verwijderen