zaterdag 1 maart 2014

40 dagen huishouden, dag 7

We gaan nog een verdieping hoger vandaag. Daar zijn 2 jongenskamers, waar ik veel over zou kunnen schrijven, maar waar ik voorlopig niks in kan doen. Het zijn kamers waarvan je de deur open doet, de verwarming uitdraait en de deur gauw weer achter je dicht doet. En niet eens omdat ze zo’n rommel maken, maar het zijn kleine kamertjes waar veel spullen staan. Ik bedoel, als je in een kleine kamer een voetbaltafel zet, dan is het vol. En als je dan ook nog met een of andere ruilaktie 2 oude printers en een computer scoort, dan wordt het nog voller. We gaan daar gauw een keer goed naar kijken, maar vandaag volsta ik met een stofzuiger en een dweil er doorheen te gaan (voor zover mogelijk), ik zet een raam open en sluit de deuren.

Er is nog een kamer, daar slaapt onze dochter van 12, die ene waarmee ik samen over de vloer kroop om te dweilen. Ze ligt nu ziek op de bank. Ik durf het één niet zo goed in verband te brengen met het ander…
Deze kamer wordt helemaal uitgezocht, opgeruimd en schoongemaakt, zelfs het bed wordt opzij geschoven en de kleren komen weer in nette stapeltjes op de planken van de kast terecht.

Pinterest :-)

Ik ben deze dag vooral boven te vinden. Alles wordt grondig schoongemaakt (met ‘grondig’ bedoel ik de vloeren, de trappen enz.) De badkamer, welja, die kan ook best nog wel weer voor een tweede keer deze week een beurtje krijgen, ik heb tijd genoeg!

En voor ik het goed en wel besef is er al een week om en tijd voor een rustdag, wat zal ik daar van genieten!
Deze week was het nog redelijk makkelijk te doen allemaal, omdat er altijd wel iemand was om op de jongste te letten of even met haar buiten te spelen. Volgende week dinsdag zijn ze allemaal weer naar school en zal het allemaal wat langzamer gaan verwacht ik, en ligt er een nieuwe uitdaging om het samen gezellig te maken!

Vandaag luisterde ik dit lied, wat een vriendin me gisteren stuurde. Ik vind het zo mooi. Het maakt het altijd aanwezige, maar soms sluimerende, verlangen in me weer helemaal wakker…


4 opmerkingen:

  1. Dat zal wat zijn daar als wij de beloning voor die ene beker koud water zullen ontvangen en eindeloos bij Hem zijn die onze ziel redde van de tweede dood en eeuwig leven gaf. Halleluja aan het Lam, staande als geslacht met de sleutels van de dood en hel in bezit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zal wat zijn daar als wij de beloning voor die ene beker koud water zullen ontvangen en eindeloos bij Hem zijn die onze ziel redde van de tweede dood en eeuwig leven gaf. Halleluja aan het Lam, staande als geslacht met de sleutels van de dood en hel in bezit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb plezier deze week je blogs gelezen. Het stimuleerde me om aan de gang te gaan. Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen