maandag 3 maart 2014

40 dagen huishouden, dag 9

pinterest

De basisschoolmeisjes hadden nog een dagje extra vakantie. We wilden vorige week al met ze naar de dierentuin, maar de één was de ene helft van de vakantie ziek en de ander de andere helft. Vandaag was er niemand meer ziek en was het ook nog eens prachtig weer!
Op het schoolbord had ik een planning uitgeschreven, die er zo uitzag dat ik voordat we vertrokken 2 ½ uur huishouden kon doen en daarna nog eens 2 ½ uur. Alles liep eigenlijk best goed.
In de dierentuin verwonder ik me elke keer weer en kom ik elke keer weer tot de conclusie dat we een ongeëvenaarde, creatieve, levenslustige, vreugdevolle en liefdevolle Schepper hebben!

pinterest

Eenmaal thuis liep het met het schema niet meer. Als ik eerlijk ben, had ik dat al van tevoren aan zien komen. Na zo’n intensief uitje incl. het heen en weer er naar toe en vandaag fietsen, lukt het me niet om de energie op te brengen om bij thuiskomst meteen weer de draad op te pakken. Zelfs niet van één of ander haakwerkje! Ik zette dus een heerlijke bak koffie en kwam op de bank terecht met een oververmoeide peuter, die bij gebrek aan haar middagslaapje, alleen maar opgetild wilde worden.

pinterest

’s Avonds kon ik nog net 1 ½ uur even doorwerken, ik zocht wat eenvoudige, niet alledaagse klusjes uit en heb de prullenbakken en wasmanden in de badkamer een flinke beurt gegeven. Daarna ben ik toch weer een jongenskamer ingelopen en heb er 2 kasten leeggehaald met dozen en ordners die vrijwel zeker vrijwel allemaal weg kunnen. Even wat meer ruimte maken voor deze tiener, die vanochtend weer met bivak is vertrokken tot vrijdag.


Het is voor mijn idee een oersaaie blog, ik ben gewoon shagrijnig van moeheid en heb echt spierpijn… overal!!3 opmerkingen:

 1. Aaah, die plaatjes!
  Ja, in de dierentuin, en bijv op natuurfilms, ben ik ook vaak zó verrast over onze Schepper! Zóveel soorten, kleuren, geuren, geluiden enz enz. En wat maakte Hij de baby-variant van al die dieren extra extra bijzonder..
  Gaaf hè, naar de dierentuin. Vorig jaar deed ik het als mama-zoon-dagje-uit. Lekker samen. We hebben enorm genoten!!

  Enne.. dat hoort volgens mij gewoon een beetje bij peuters hè.. Na een leuk dagje weg, willen ze alleen nog maar gedragen worden enzo. Uitrusten doe je blijkbaar aan 'n moeder- of vaderhart:).

  Hé, dat je überhaupt nog íets hebt gedaan rondom zo'n dagje uit vind ik bewonderenswaardig. Dus:). Niks saai. Ik ga je op een steeds hoger voetstuk plaatsen, hahaha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knuffel. Je was gewoon erg moe! Ik denk dat God niet van jou vraagt om de maat te halen als het eens een keertje niet lukt. Je lichaam is een tempel. Daar mag je goed voor zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tis een geweldige blog, zoals je in het begin aan gaf, geen perfect huishouden. Je laat nu heel eerlijk en kwetsbaar zien dat het gaat zo als het gaat. Ik vind het een mooie blog.

  BeantwoordenVerwijderen