dinsdag 18 maart 2014

40 dagen huishouden, dag 22

pinterest

O... ik ben het écht zat!! Het bloggen niet hoor, maar het op de tijd letten. Vandaag echt wel het nodige gedaan: wc's, badkamer, vloer, had ik al gezegd dat de vaatwasser het niet meer doet?
Ik ga even nadenken.
Laten we deze 40 dagen een experiment noemen! Dat schept wat ruimte om het, zo nodig, in de tussentijd aan te passen. Bovendien heb ik van Wim Stuyk geleerd dat een experiment kan slagen of niet kan slagen en dat je jezelf niet moet straffen als het niet slaagt!

Waar ik nu aan denk:
Ik geef mezelf 3 dagen om klusjes op te schrijven, die, of ik me nu aan die 5 uur houd of niet, toch steeds blijven liggen. En deze hele klussenlijst werk ik zaterdag af. 

De komende 3 dagen zorg ik dat het hier gewoon opgeruimd en netjes is, de was bijgewerkt enz. En natuurlijk blijf ik jullie ook deze dagen op de hoogte houden!


Tot slot nog een wijs woord van Benedictus, waar ik ondertussen maar eens rustig over na moet denken:
'Gelukkig bestaat er een tegengif tegen het mopperen: de blijmoedigheid.
Blijmoedigheid heeft met 'moed' te maken - een karakterhouding die niet nodig is wanneer alles gladjes verloopt, maar pas wanneer er sprake is van barièrres, tegenslag, zorg en onzekerheid.' 


2 opmerkingen:

 1. Gek hè, dat er dan nog van die klusjes blijven liggen. Voor sommige dingen moet je gewoon over een grote hobbel, hè. Moedig hoor, om dat op zaterdag aan te gaan pakken. En achteraf.. ben je vast hartstikke blij dat t gebeurd is (zegt iemand die zoiets best zelf ook wel eens zou kunnen doen...;)

  Joh, ik kan zó snappen dat je het af en toe even spuugzat bent. Ik zal je eerlijk opbiechten dat ik één dag in je voetsporen ben gegaan. Ik was er hartstikke trots op, kon bijna niet stoppen, werd uiteindelijk ook en beetje humeurig, en vervolgens vond ik dat ik zo ijverig was geweest dat ik t eerstkomende jaar geen huishouden meer hoefde te doen.
  Haha, dat is ietsje overdreven, maar ik ben de volgende dagen lekker andere dingen gaan doen, ik was er gewoon even klaar mee.
  Waarmee ik maar wil zeggen dat je gewoon een doorzetter bent!

  Blijmoedigheid.. wat een mooi woord!

  En slim ja, noem het inderdaad een experiment.. dat geeft je lekker wat bewegingsruimte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O dankjewel hoor!
   Ja, dat is een mooi woord, die wil ik in ieder geval in mijn achterhoofd houden.

   Verwijderen