dinsdag 25 maart 2014

40 dagen huishouden, dag 29

Omdat ik deze week elke avond weg ben, wil ik het overdag een beetje rustig houden. Vanochtend begon ik in de keuken, de koelkast weer leeggehaald en gesopt. De keuken is toch eigenlijk wel een heerlijk plekje om bezig te zijn met schoonmaken, het is elke keer zo'n beloning als je de keuken in komt!
Verder beetje suf geweest, was allesreiniger vergeten met de boodschappen, tja... dat moet dan maar tot morgen wachten. Wel de was weer bijgewerkt.

Ik heb ook wat tijd genomen om te schrijven in 'Hartschrift'.

Hartschrift - Coby Kremer. Omslag ontwerp: By Kris

Een heerlijk boek waarin je uitgedaagd wordt alles op een rijtje te zetten en ik moet zeggen dat het me echt meer inzicht geeft in hoe ik in het leven sta en wil staan. op één van de bladzijden kwam ik deze mooie tekst tegen:

Heer, niet trots is mijn hart, 
niet hoogmoedig mijn blik. 
Ik zoek niet wat te groot is voor mij 
en te hoog gegrepen. 
Psalm 131:1

Elke keer geeft me dat weer zoveel rust, dan denk: er zijn grenzen in mijn leven door God gegeven en ik doe er wijs aan om daarbinnen te blijven en binnen die grenzen en mogelijkheden alles van God te verwachten.


Vanmiddag toen de kinderen uit school waren ben ik met m'n haakwerk op de bank gaan zitten. In al die huishouddagen heb ik mezelf er nog geen tijd voor gegund. Maar ik ben een babydekentje voor iemand aan het maken en ik wil wel dat het op tijd afkomt!

Vanavond maakte we een gebedswandeling met als doel alle mooie dingen die al gebeuren te zegenen en ervoor te bidden. Vaak ben ik geneigd te kijken naar wat er allemaal mis is in deze stad en wijk, maar wat is er ook veel goeds dat God begonnen is door mensenhanden heen! En wat is het ook goed om even uit je eigen gedachten- en leefwereld te stappen en oog te hebben voor wat er nog meer gebeurd.


6 opmerkingen:

 1. Prachtig blogje weer!
  En dat hartschrift.. daar heb ik ook al een paar keer mee in mn handen gestaan..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt een aanrader hoor, voor ons 'soort mensen':-))

   Verwijderen
 2. Oh, wat ziet dat hartschrift er mooi uit!! (ff googlen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor je mooi blogje weer. Dat van die gebedswandeling vind ik erg mooi. En dan die geweldige foto erbij! En met een haakwerkje op de bank is ook erg leuk! Straks steek je me nog aan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat Hartschrift is idd een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen