woensdag 26 maart 2014

40 dagen huishouden, dag 30

Vandaag een typisch chaotisch dagje. Dan heb ik het eindelijk in mijn hoofd allemaal op een rijtje; hoe ik het aan wil pakken, maar op de een of andere manier... Vanochtend mochten de twee jongsten samen in bad, wat een feest vonden ze dat, maar na een klein halfuurtje werden er speelgoedvisjes naar een hoofd gegooid en waren er wat andere onenigheidjes, dat ik het peutertje er maar gauw uitviste. Dat werd me overigens niet in dank afgenomen. Maar terwijl zij in bad zaten kon ik toch lekker even een kamer opruimen en de was doen. Toen was de keuken aan de beurt en hebben we boodschappen gedaan.


Pinterest

Op culinair gebied heb ik de bloemetjes even buiten gezet. Verrukkelijke, gezonde brownies gebakken, een even zo lekkere amandelcake en voor het avondeten een hartige taart met speltbodem. Ik ben wat aan het experimenteren met suikervrije baksels en ik moet zeggen dat het me, behalve dan de prijs die je voor de ingrediënten neerlegt, mee valt. Het enige voordeel van het feit dat het duurder is, is dat je het bakken dan beperkt tot momenten dat je echt iets te vieren hebt. Behalve dan vandaag, gewoon een woensdag, net zo bijzonder als alle andere woensdagen.

Terwijl we dan aan het bakken zijn gaat het een beetje mis. De blender doet niet wat ik dacht dat hij zou gaan doen, dus alles maar in een andere kom gedaan, wat erg moeizaam ging en bovendien in een eigenlijk veel te kleine kom, waardoor ik hier en daar wat morste. De hoeveelheid kookgerei stapelde zich op het aanrecht op, druipend van de chocola. Een bomvol zakje geraspte kokos viel om enz. enz. Zo had ik het niet bedacht!


Worlds Best Recipes: More Delicious Brownies , These Are So Delicious
Pinterest

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, de keuken is weer netjes en de cake die inzakte als een pudding en nog niet helemaal gaar bleek te zijn, heb ik na de de hartige taart gewoon nog een minuut of wat de oven ingeschoven en daar kan ook weer van gegeten worden.

Een hele fijne, goede avond gehad met een spreker. Te veel om allemaal hier op te schrijven, maar één ding zal ik noemen dat me raakte:

Mission is not a big thing
Mission is really really small!

Dit naar aanleiding van Mattheüs 10:42

En wie een van deze geringe mensen 
een beker koel water te drinken geeft 
alleen omdat het een leerling van mij is, 
ik verzeker jullie: 
die zal zeker beloond worden.

lime + rose syrup margarita.
Pinterest


5 opmerkingen:

 1. Klinkt gezellig! Hier zijn die woensdagen ook altijd wat rommelig: kids thuis of juist uit spelen, iets lekkers tussen de middag, zwemles... Die brownies en amandelcake klinken érrug lekker: heb jij voor mij misschien het recept van die brownies? We vinden ze hier heerlijk, maar gezond zijn ze niet :-)
  Fijne dag vandaag!
  Grtz, Esrosa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Esrosa! Ik wilde er een linkje bij zetten, maar was het vergeten. Als je nu op die 'brownies' klikt kom je bij het recept en zo ook met de cake!
   En die brownies... ze zijn écht heel lekker!!:-)

   Verwijderen
 2. Wat leuk, dat plaatje van die keuken! Lekker een rommeltje, en toch zo gezellig en knus:).

  Mooi, mission is really really small..
  Wil ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinds kort ben ik een volger van jou blog geworden. En het is een feest van herkenning om te lezen! Zo gaat het bij mij ook (heel) vaak :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi! Leuk hoor, gezellig! Ik ga gauw een keer jouw blog bekijken!!

   Verwijderen